Радоњић: Квалитетан противник и тежак пут

ПОСЛЕ ДЕСЕТ КОЛА СРПСКИ И РЕГИОНАЛНИ ШАМПИОН ТРЕЋИ ЈЕ НА ТАБЕЛИ ГРУПЕ Е

Дејан Радоњић

        Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да црвено-беле чека велики изазов у Шпанији, пошто је осим квалитетног састава Уникахе чека и напоран пут.

       „Налазимо се у серији изузетно тешких мечева, која се наставља у Малаги. Осим доброг и изузетно квалитетног тима очекује нас и напоран пут до Шпаније. Домаћин је у првој фази Евролиге играо изванредно, почели су одлично Топ 16 фазу, а након великих проблема са повредама сада су у добром стању, са добром атмосфером, после победа у Загреби и у Ендеса лиги. Очекује нас велики изазов у Шпанији и тешка утакмица са Уникахом“, рекао је Радоњић.

        Кошаркаши Црвене звезде у петак од 20.45 у Малаги играју против Уникахе, утакмицу 11. кола Групе Е у Топ 16 фази Евролиге.

        „Кренули смо на гостовање комплетни, Теренс Кинси је лакше повређен и очекујем да ће бити спреман за утакмицу у Малаги. Сви остали су здрави“, додао је Радоњић.

        Центар Звезде Владимир Штимац рекао је да екипа мора добро да се припреми за предстојеће обавезе у Евролиги и АБА лиги.

        „Имамо веома тежак распоред у наредном периоду. Прво тешко гостовање у Шпанији, одмах после повратка идемо у Загреб, па Краснодар... Морамо добро да се припремимо и за напоран пут и за тешку утакмицу, а надамо се најбољем резултату. Уникаху добро познајем, атмосфера је одлична, тренер Ђоан Плаза је у клубу већ три године. Он је озбиљан, искусан тренер који води одличне играче, а они ће се борити за победу без обзира како стоје на табели. Малага игра изванредно код куће, много боље него на страни“, рекао је Штимац.

        После десет кола српски и регионални шампион трећи је на табели Групе Е са шест победа и четири пораза, а Малага заузима претпоследње седмо место скором од три победе и седам пораза.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари