Радоњић: Галатасарај може да победи сваког

 НИСУ ОНИ ДОБИЛИ САМО БАРСЕЛОНУ, ДОБИЛИ СУ НИЗ УТАКМИЦА,

И МАКАБИ СА 40 РАЗЛИКЕ

Дејан Радоњић

        Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже да његова екипа меч против Галатасараја у ЕЛ не може да одигра као у периоду када је била најбоља у том такмичењу.

        Радоњић је истакао да се и поред тога нада победи у четвртак, у оквиру 23. кола најјачег европског такмичења.

        „Противник има огромно искуство и квалитет и потребно је да будемо на нивоу игара када смо играли најбоље и када смо били комплетни. Да ли је то могуће у овом тренутку тешко је проценити. Не треба очекивати да будемо толико добри, али надам се да ћемо успети да се добро припремимо и да ћемо дати максимум. Жеља нам је будемо бољи од Галатасараја, али смо свесни да неће бити ни мало лако“, рекао је Радоњић.

        „Врло тешко је очекивати да ће тим да изгледа добро као када смо били најбољи, играли изванредно... То је нереално. Да ли ће то бити довољно да савладамо Галатасарај? Надам се да - да“, додао је Радоњић.

        Црвено-бели су шести на табели са скором од 12 победа и 10 пораза, док је Галатасарај на 14. позицији са седам тријумфа и 15 пораза.

        „Галатасарај је на почетку кренуо са поразима, па направио промене које су донеле искораке у сваком смислу. Победа против Барселоне показује да све показује да је све постављено како треба, да користе потенцијале којих има јако пуно на свим позицијама... Нису они добили само Барселону, добили су низ утакмица, добили су и Макаби са 40 разлике. Изгледају драстично боље, изгледају одлично и очекујем Галатасарај високог квалитета, који је кадар да победи свакога у Евролиги“, рекао је Радоњић.

        Пред меч Звезде и Галатасараја поново је у жижи у прича о убиству навијача црвено-белих Марка Ивковића у Истанбулу пред дуел та два тима 2014. године.

        „Утакмице против њих због догађаја у Истанбулу имају посебну тежину и наравно да очекујем да многи елементи који ће бити присутни не буду нешто што ће утицати на квалитет наше игре“, рекао је Радоњић.

        Радоњић је истакао да верује да ће навијачи београдског клуба бити на високом нивоу и додао да уопште не размишља о евентуалним провокацијама турске екипе.

        „Не бавим се тиме да ће неко да ме провоцира осим кошаркаши, а то једва чекам да се деси. Осим тога, меч који је био захтевнији пре две године је показао да можемо да ми можемо с тим да се носимо, организација је била јако добра и не видим ту да има нешто што на тај начин може да произведе нешто“, рекао је Радоњић.

        Радоњић је подсетио да је иза његове екипе тежак период, с пуно утакмица у кратком периоду који ће праћен великим бројем повреда.

        „У овом тренутку екипа је у нешто бољем стању, јуче су тренирали и Волтерс и Бјелица, Дангубић је и даље без трчања, Лазић је добио јак ударац у финалу, имаћемо тренинг, па ћемо видети каква је ситуација с њим“, рекао је Радоњић.

        Из Црвене звезде су поново подсетили да је меч с Галатасарајем проглашен за меч високог ризика, да ће бити смањен капацитет дворане, као и да ће бити појачана контрола на улазима.

        Утакмица је на програму у четвртак од 19.00 у хали „Александар Николић“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари