Радоњић: Агрeсивном одбраном до резултата

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У УТОРАК ОД 19.30 ИГРА У КАУНАСУ ПРОТИВ БУДИВЕЉНИКА, ПРВУ ЧЕТВРТФИНАЛНУ УТАКМИЦУ ЕВРОКУПА

Дејан Радоњић

         Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да његова екипа у предстојећој утакмици против Будивељника у Еврокупу мора да одигра чврсто и агресивно у одбрани како би остварила позитиван резултат пред реванш у Београду.

         - Пред нама је меч који захтева пуну концетрацију свих 40 минута. Мораћемо да покажемо чврстину како бисмо дошли до повољног резултата. Као и у досадашњем делу сезоне морамо да одиграмо веома агресивно у одбрани. Само тако можемо да дођемо до позитивног резултата који би нам давао шансе да у реваншу на нашем терену изборимо пласман у полуфинале - рекао је Радоњић за клупски сајт.

         Црвена звезда у уторак од 19.30 игра у Каунасу против Будивељника, прву четвртфиналну утакмицу Еврокупа. Због кризе у Украјини, утакмица ће се играти у Каунасу, у Литванији.

         - Будивељник има веома квалитетан тим, са великим бројем искусних интернационалаца. Предњаче Американци Минард, Самерс и Ејхерн који је одличан шутер, а за посебну причу је ниво игре који пружа Даријус Лавринович. Иако има 34 године он је у одличној форми, био МВП прве утакмице осмине финала - рекао је Радоњић.

         Кошаркаши Звезде су у Литванију допутовали у недељу увече, а у екипи ће бити Бранко Лазић, који је пропустио утакмицу са Задром у суботу.

         - Из превентивних разлога смо одлучили да Лазић не путује у Задар. Није се радило о било каквој повреди, проценили смо да му је потребан одмор и да предупредимо било какав проблем. Он је са екипом и спреман је за дуел са Будивељником - рекао је тренер Звезде.

         Звезда ће тако тек трећи пут играти са неким украјинским клубом, пошто је до сада играла против Азовмаша у сезони 2008/2009 у другој фази Еврокупа, уз победу и пораз.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари