Пресудних 40 минута Звезде и Мега Визуре

ЦРВЕНО-БЕЛИ И ЗЕМУНСКИ КЛУБ ВЕЧЕРАС (21.00) ИГРАЈУ ОДЛУЧУЈУЋУ УТАКМИЦУ ПОЛУФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

         МЕГА Визура је тријумфом над Црвеном звездом у Крушевцу (73:71) за утакмицу поправила историјски успех, послала славног ривала на „поправни“ полуфинални испит и одложила старт завршне серије за српску круну. Да ли има снаге за још један историјски искорак или је Црвена звезда спремна да се опет уздигне и скочи до финала, биће познато вечерас, после мајсторице у „Пиониру“ (21.00).

         - Очекујем још један спектакуларан меч, јер ми досадашње искуство говори да ће наши навијачи направити феноменалну атмосферу. У таквом амбијенту сваки играч се труди да иде преко личних могућности - обећава „рат“ за сваку лопту Демаркус Нелсон, који је у претходна два меча, као и његови саиграчи био лишен велике помоћи Игора Ракочевића.

         Да ли би капитен могао да се врати на радно место сада када је његов тим сатеран уза зид...

         - Ситуација с Игоровом повредом је значајно побољшана. Видећемо како ће се ситуација развијати, али мислим да су шансе да заигра много веће, него што је то био случај пред меч у Крушевцу - верује тренер Дејан Радоњић.

         Он верује да ће Ракочевић моћи вечерас да понесе значајан део терета, пре свега психолошког, јер Звезда више нема права на кикс. Само победа заказује бар три нова српска кошаркашка „класика“ с Партизаном, вредна државне титуле, која Мали Калемегдан заобилази већ 15 година. Пораз значи крај сезоне...

         - У Крушевцу смо се превише ослањали на индивидуална решења, били слаби у транзицији, нисмо успевали да ухватимо ритам. Све те ствари морамо да исправимо и у мајсторици одиграмо знатно агресивније, посебно у одбрани. Ово је одлучујућа битка за финале, сви смо веома мотивисани да уграбимо прилику да се боримо за још један трофеј - заборавио је Нелсон претходни меч, нагласивши да матрица за победу већ постоји. - Прави модел би требало да буде наша игра из првог меча плеј-оф серије.

         Тренер Мега Визуре Дејан Милојевић се пак нада да његови клинци, уз обилну помоћ репрезентативног тандема Бобан Марјановић - Новица Величковић могу да репризирају крушевачки реванш и у „Пиониру“. Наравно, улогу фаворита смешта у свлачионицу црвено-белих.

         - Наша амбиција је да скупо продамо кожу, јер је Звезда апсолутни фаворит и то треба рећи. Подигли су форму, а види се да су с тренером Дејаном Радоњићем постали тврд дефанзивни тим. Мало је времена за одмор. Имамо један тренинг и урадићемо колико можемо да се спремимо - без великих обећања Милојевић припрема своје пулене за 40 минута који их деле од финала.

ФИНАЛЕ ОД 5. ЈУНА

         УТАКМИЦЕ финалне серије биће одигране 5, 7, 10, 12. и 15. јуна. Игра се на три победе, а домаћин прве, треће и евентуално пете утакмице је Партизан, без обзира на то ко ће тријумфовати данас у полуфиналној мајсторици Звезде и Меге.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари