Почиње КЛС после више од два месеца паузе

КРАЈ ШАМПИОНАТА НАЈКАСНИЈЕ 12. ЈУНА, ПРЕМАЛО ВРЕМЕНА,

ИПАК, НИЈЕ УМАЊИЛО АМБИЦИЈЕ

        ЗА све постоји први пут, па и за „брзопотезну” српску Суперлигу, коју су силни распореди у регионалном шампионату и европским такмичењима, као и турбуленције у континенталној кошарци, „сабили” од 7. маја до најкасније 12. јуна. Премало времена, ипак, није умањило амбиције осам тимова подељених у две групе, пре свега најбољих који претендују на највише позиције и, како сада ствари стоје, три места на Јадрану.

        - После оволиког броја утакмица, са одређеним здравственим проблемима, приоритет је адаптација на специфичну ситуацију. Очекујем да ћемо кроз мечеве бити бољи, на крају најбољи - оптимистички каже Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде, која брани српски трон.

        Док су црвено-бели играли завршну фазу топ 16 и четвртфинале Евролиге, као плеј-оф АБА лиге, остали су имали месец до два паузе.

        - Требало би оставити анализу за крај, али мислим да то неће утицати на изглед и квалитет шампионата.

        Тренер Партизана Александар Џикић оценио је да ће ритам такмичења утицати на квалитет у финишу сезоне.

        - Велики број мечева за кратко време гарантује готово сигурно пад квалитета у финалу. Све што се ове сезоне дешавало нам не даје за право да било коме претимо или обећавамо. Пробаћемо на терену да будемо бољи - рекао је Џикић, чију екипу муче повреде. - Нисмо имали проблема до хуманитарне утакмице са Мегом, када смо зарадили два прелома (Вилсон и Величковић). Али повреде су мањи проблем од ритма. За разлику од Звезде, која је играла превише, ми смо премало. Видећемо шта је горе.

        Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић верује је да ће Лига бити уједначена.

        - Екипе из КЛС су и раније изненађивале абалигаше. Ми смо својевремено то успели, па верујем да сада те екипе имају исте амбиције, пре свега ФМП, који је био заслужено први. План је да изборимо АБА лигу, а после можемо и о вишим циљевима - изјавио је Милојевић.

ОТВОРЕНИ ТРЕНИНГ ПАРТИЗАНА

        ЗБОГ суспензије из претходне сезоне, Партизан ће на старту Суперлиге, против Борца (21.00), играти без публике. Ипак, црно-бели ће данас отворити врата дворане „Александар Николић” за навијаче, који ће од 12.00 моћи да гледају шутерски тренинг чете Алекандра Џикића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари