Плејмејкер Макабија: Партизан је млад и „гладан“

РИКИ ХИКМЕН О ЦРНО-БЕЛИМА: „ЈЕДАН ОД НАЈТЕЖИХ ПРОТИВНИКА У ЕВРОПИ, МОРАМО УЋИ У МЕЧ ВЕОМА ФОКУСИРАНИ“

Рики Хикмен

         Кошаркаши Макабија дочекаће у четвртак увече Партизан као велики фаворити. Једна су од четири екипе која има максималан скор у другој фази Евролиге и изгледну шансу да међу првима обезбеди пласман у нокаут рунду.

         Пред дуел са Београђанима, плејмејкер Рики Хикмен говорио је о тиму Душка Вујошевића бираним речима.

         „Партизан је веома гладан тим, са много младих играча. Приметили смо на снимку да је Партизан један од најчвршћих и најтежих противника у Европи, тако да морамо ући у меч веома фокусирани. Не бисмо смели да им предајемо лопту или да им дозвољавамо лаке прилике да погађају“, рекао је он.

         Уочи меча са српским шампионом, тренер Израелаца Дејвид Блат говорио је о проблемима са којима се суочава. Највише брига му задаје повреда центра Софоклиса Скорцанитиса.

         „Софо није потпуно здрав. Почео је да тренира са екипом, али није успео да одради тренинг до краја. Није у најбољем стању и одлука (о његовом наступу) биће донесена пред меч. Знајући га, нема сумње да ће хтети да игра“, открио је шеф струке Макабија.

         Снажни центар пропустио је меч прошлог кола Евролиге, против Жалгириса.

         Блат није задовољан ни формом Џоа Инглса, који је у Литванији убацио четири поена, а у другом колу седам. У првом, против Галатасараја, промашио је сва три шута за два.

         „Џо пролази кроз тежак период, али ће добро реаговати на такву ситуацију. Ради добро и надам се да ће се поправити“, поручио је Блат.

         Дуел Макабија и Партизана почеће у четвртак, у 20.05 часова.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари