Пешић: За Бајерн и Ђорђевића ћу увек бити ту

ЗАШТО ЈЕ ИСКУСНИ СТРУЧЊАК ИЗАБРАО БАШ ЂОРЂЕВИЋА ЗА СВОГ НАСЛЕДНИКА НА КЛУПИ МИНХЕНСКОГ ТИМА

Светислав Пешић

        Док је Александар Ђорђевић припремао репрезентацију Србије за наступ на Олимпијским играма, из Немачке је (не)очекивано стигла вест да је пронашао нови клупски ангажман. Селектор Србије ће после Рија наследити Светислава Пешића на месту тренера Бајерна.

        На ту функцију лично га је довео Пешић, који је по сазнању да га очекује дуг опоравак после операције колена, инсистирао да Ђорђевић води Баварце.

       „Када ми је после захтевног хируршког захвата саопштено да наредна три месеца нећу моћи ништа да радим, сео сам са људима из клуба и договорили смо се да тражимо тренера. У игри су била тројица кандидата, а на себе сам преузео да разговарам са Салетом. Хтео сам да чујем шта он мисли о идеји да преузме Бајерн и какви су му планови. Епилог је познат - потписао је двогодишњи уговор са Бајерном“, објаснио је за „Спортски журнал“ Пешић како је дошло до тога да Ђорђевић преузме клуб из Минхена.

        Искусни стручњак нагласио је да Бајерн преузима прави тренер који ће моћи да покаже своје квалитете и где ће имати врхунске домете.

       „Одлично познајем Сашу и знам колико може и зна. Видео сам да да је спреман за велики изазов и да има велику мотивацију. Одувек сам говорио да ће бити врхунски тренер, само кад се одлучи да се максимално посвети тим послу. Дуго времена није био сигуран да то жели, али када је прихватио да буде селектор Србије, више нисам имао дилему“, открио је Пешић и нагласио да ће у добро организованом клубу какав је Бајерн, Ђорђевић моћи да прикаже сав свој потенцијал.

        Пешић је истакао да има огромно поверење у Ђорђевића.

       „Он има јак карактер, има огромно играчко искуство, радио је са много врхунских тренера и његов тренерски потпис се јасно препознаје, као и случају нашег државног тима. Он је интелигентан и има све што је потребно да ради на врхунском нивоу“, рекао је Пешић и нагласио да, упркос причама да ће остати саветник у клубу, он то неће радити.

       „Не желим да преузимам било какву званичну функцију у клубу, јер желим у потпуности да се посветим опоравку и да ове године средим своје здравље, а онда већ следеће идемо даље. Ипак, желим да помогнем Салету и то у мери колико он процени да му је та помоћ потребна. За Бајерн и Ђорђевића ћу увек бити ту“, навео је популарни Кари.

„ОРЛОВИ“

        Бивши селектор прати сва дешавања у табору репрезентације Србије. „Све гледам и чуо сам се пре неки дан са Сашом, разговарали смо о свему и рекао сам му да је најважније да играчи буду здрави. Момци ће се аклиматизовати на услове који их чекају у Рију, само је битно да не буде пехова. Већ имамо проблем са Бјелицом, брине ме и повреда Теодосића, јер очекивати врхунске резултате без њих двојице је веома тешко. То су два врхунска играча који праве разлику и имају изузетну креацију. Управо креативност у игри прави разлику између тимова који освајају медаље и оних који се нађу у прилици да је освоје. Евидентно је да имамо потенцијал, континуитет и свежину, екипа је ментално изузетно чврста и има огроман мотив и ове припремне утакмице ће много значити када дођу кључни мечеви, пре свега у четвртфиналу, а после, дај Боже, и у полуфиналу“, рекао је Пешић и истакао да сматра да Милан Мачван може да надокнади изостанак Бјелице, јер је „велики такмичар, здрав и освежење за репрезентацију на позицији крилног центра“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари