Овације Симоновићу на утакмици са Игокеом

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ И ЈЕДАН ОД ЈУНАКА ПОБЕДЕ НАД ГАЛАТАСАРАЈЕМ ПРИЗНАЈЕ ДА ЈЕ БИО ЗБУЊЕН

Марко Симоновић

        Марку Симоновићу таман су се „слегли“ утисци из Истанбула, где је у петак са 23 поена дао кључни допринос првој евролигашкој победи Црвене звезде у новој сезони, а онда су му навијачи на уласку у игру, у осмом минуту дуела са Игокеом, показали колико је велику ствар урадио за клуб, али још више за њих.

        „Симоне, Симоне“, одјекивала је дворана „Александар Николић“, са чијих трибина се последњих година ретко када скандирало појединцима у црвено-белом дресу.

        „Хвала им на подршци, то много значи сваком играчу. Трудићу се да на сваком тренингу и на свакој утакмици будем све бољи, да и даље напредујем“, био је Симоновић подједнако импресиониран и док је давао изјаву после тешке победе над екипом из Лакташа (68:66).

        „Било је сјајно, мало сам се и збунио. Пуно ми је било срце. Очекивао сам да сви добијемо тако нешто, јер смо увек правили резултате као тим. Вероватно та победа људима значи мало више због историје (Црвене звезде и Галатасараја - прим. аут)... Хвала им, стварно“.

        Упркос убедљивом старту и вођству од 19:8, Игокеа је успела да учини утакмицу неизвесном, па и драматичном.

        „Знали смо да ће бити тешка утакмица, прво због тога што смо се доста истрошили у Истанбулу. Доста играча те ноћи није ни спавало, имали смо рани лет за Београд, одмах радили припрему за Игокеу, која је пре овог меча требало да има скор 4-1, али је игром случаја изгубила од Будућности, ево сада и од нас на једну лопту“.

        „Са њима је увек тешко, знали су овде и да нас победе, али најважније је да смо обавили посао. Сада ћемо пробати да се одморимо и врло брзо почнемо да се спремамо за Барселону“.

        Каталонци стижу у Београд са скором 1-1. Победили су Уникс у гостима, упркос двоцифреном заостатку у четвртој четвртини, па доживели минималан пораз код куће од Фенербахчеа.

        „Барселона је један од највећих клубова и брендова на свету, тако да је апсолутни фаворит. Ми имамо домаћи терен, наше навијаче и потрудићемо се да се припремимо најбоље што можемо“.

        Где Звезда може да тражи своју шансу за тријумф?

        „Наша предност може да буде агресивна одбрана, да се растрчимо, да играмо транзицију... Јако је тешко противницима да то бране, посебно када смо домаћини и када нас публика још мало подстакне“, завршио је 30-годишњи крилни играч.

        Утакмица 3. кола Евролиге на програму је у среду (19.00) у Комбанк арени.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари