„Орлови” на ЕП знатно другачији него у Рију…

УРАДИЛИ СМО СВЕ ШТО СМО ПЛАНИРАЛИ, АЛИ У ЗНАТНО ТЕЖИМ ОКОЛНОСТИМА, КАЖЕ ПОМОЋНИК СЕЛЕКТОРА

Јовица Антонић

        Играчи и стручни штаб државног тима Србије ће у среду после преподневног тренинга и ранијег ручка ући у аутобус којим ће се са Копаоника, где су боравили од 23. јула, вратити у Београд.

        После слободног четвртка у петак ће наставити са припремама за Евробаскет, а у суботу са Грчком и недељу са Црном Гором на Трофеју Београд одиграће и прве контролне мечеве.

        Изабраници селектора Александра Ђорђевића имали су уобичајен радни дан, тренирали су два пута и без обзира на тропске врућине диљем наше земље, због којих је и продужен боравак на српској планинској лепотици, ужелели су се куће, породице и пријатеља, али и публике, која ће их у Београду први пут поздравити после квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију, одакле су се вратили са сребрном медаљом.

        - Урадили смо све што смо и планирали, али у знатно тежим околностима због повреда, ситних, средњих и тежих тако да играчи нису на сличном нивоу припремљености на шта су утицале и различите паузе репрезентативаца после клупских сезона. Неко је одмарао месец дана, а некоме је пауза била и сва три. Остаје нам да их до првог меча са Летонијом на Европском шампионату доведемо у приближно исту раван спремности - каже Јовица Антонић, помоћник селектора Ђорђевића.

        Први, такозвани базични део припрема је завршен...

        - Следе утакмице и даље уигравање са којим смо започели на Копаонику - наставља Антонић и износи констатацију:

        - Неочекивано је, али и очигледно је да ће државни тим бити доста другачији него на Олимпијским играма у Рију.

        Тврдњу није желео да елаборира и поред наше упорности, али од 12 славодобитника из Бразила припреме нису ни започели заменик капитена Стефан Марковић који се опростио од дреса репрезентације и Никола Јокић, примат дао индивидуалној припреми за наредну NBA сезону у дресу Денвера.

        Марко Симоновић носи лонгету на десној руци, шутерској, обично је имобилизација четири седмице, а Немања Недовић у Београду чека магнетну резонанцу, после које ће се знати када ће моћи да се укључи у рад. Колено Мирославу Радуљици задаје проблеме...

        С обзиром на околности и промењен састав у односу на Рио, упитали смо Антонића да ли се радило на новим системима игре?

        - Наравно да се прилагођавамо и увежбавамо и другачије начине игре.

        У суботу ће се против Грчке на Трофеју Београд видети прва радна верзија слике тима за Евробаскет у Истанбулу који почиње 31. августа, а тек 17. септембра моћи ће да се каже „По јутру се дан познаје“ или „Први мачићи се у воду бацају“.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари