„Орлови“ без Никола Јокића на ЕП у Турској

СРБИЈА ДЕФИНИТИВНО ОСТАЛА БЕЗ ЈЕДНОГ ОД НАЈЈАЧИХ АДУТА УОЧИ НАПАДА НА ЕВРОПСКУ ТИТУЛУ

Александар Ђорђевић и Никола Јокић

        Оно што је било наговештавано веома брзо ће постати званично:

        Никола Јокић неће играти за репрезентацију Србије на Европском првенству у Турској, објавио је „Спортски журнал“.

        „У току јучерашњег дана млади српски ас чуо се са селектором Александром Ђорђевићем и саопштио му одлуку“, открио је тај лист.

        Таквим епилогом, Србија је дефинитивно остала без једног од најјачих адута уочи напада на европску титулу. Јокићев изостанак сада свакако није изненађење, с обзиром на то да је његов менаџер Миодраг Ражнатовић још у мају рекао да Денвер снажно препоручује Николи да ово лето посвети себи.

        NBA франшиза недуго затим саопштила је да правно не може Јокићу да забрани друго лето са „А“ националним тимом, али је и недавним доласком тренера Нагитса Мајка Мелоуна у Сомбор још једном стављено до знања да ће помно пратити како некадашњи играч Меге проводи недеље до повратка у САД.

        С обзиром на то да репрезентација следећег лета неће учествовати ни на једном турниру, а да ће у међувремену без NBA играча почети квалификације за Светско првенство, Николу бисмо међу „Орловима“ следећи пут могли да видимо тек 2019. године.

        До тада, очекује се да Јокић после следеће сезоне потпише велики NBA уговор и да као „лице франшизе“ Денвера постане најплаћенији Србин који је заиграо у Америци.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари