„Орлићи“ већ у четвртфиналу ЕП у Италији

МЛАДА КОШАРКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ПОБЕДОМ ЗАПОЧЕЛА

И ДРУГУ ФАЗУ ТАКМИЧЕЊА

        Репрезентација Србије играча до 20 година обезбедила је пласман у четвртфинале Европског првенства у Италији.

        Екипа, коју са клупе предводи Владимир Ђокић, у првом мечу друге фазе такмичења савладала је домаћу селекцију Италије са 67:61 (11:13, 22:19, 19:10, 15:19).

        Они су тако наставили победнички низ на шампионату, након што су претходно у првој фази такмичења имали стопостотан учинак у четири меча.

        Савладали су вршњаке из Летоније (69:56), Бугарске (104:61), Израела (100:74) и Грчке (80:62) и пренели у другу фазу максимална четири бода, а сада су лидери Е четвртфиналне групе са шест бодова.

        Италијани су уз велику подршку са трибина на све начине настојали да дођу до победе и остану у трци за пласман међу осам најбољих на шампионату.

        Иако су млади српски кошаркаши имали силно мотивисаног ривала, одиграли нешто слабије него у претходним мечевима, захваљујћи тимској игри, огромној жељи и великој борбености заслужено су на крају стигли до новог тријумфа.

        Србија је у завршници сусрета губила са 59:54, али је серијом 8-0 и поенима Тејића и Гудурића направила преокрет за заслужено славље.

        Најефикаснији су били Јарамаз са 15, Ребић и Тејић са по 12 и Гудурић са 10 поена, док су се код Италијана истакли Спису са 12 и Финтекио са 10.

        У другом колу Е групе првенства Европе у Лињану репрезентација Србије данас игра против селекције Белгије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари