„Орлићи“ данас са Хрватима за полуфинале СП

ПОСЛЕ ПРВОГ ПОРАЗА, ОД САД, И ДАНА ОДМОРА КОШАРКАШИ У ПРАГУ ИГРАЈУ ЧЕТВРТФИНАЛНИ МЕЧ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 19 ГОДИНА

Василије Мицић

           ПОСЛЕ првог пораза на Шампионату, од САД (71:62), и дана одмора репрезентација Србије у петак (18.00) у Прагу игра против Хрватске четвртфинални меч Светског првенства за играче до 19 година.

           Изабраници Дејана Мијатовића, иза којих је, и поред пораза, добра партија са Американцима, као и њихов ривал, више немају права на кикс ако желе у завршне борбе за медаље. Противник у четвртфиналу није могао да буде тежи.

           Без обзира на то што су се међу осам најбољих екипа на планети пласирали као трећи из групе, Хрвати, уз САД важе за једног од главних претендената за светски трон. После пораза на крају прве рунде од Шпаније, предвођени одличним Дариом Шарићем, нанизали су три тријумфа и повратили самопоуздање.

           - Изгледа да су нам дуели са Хрватском судбина. Наша генерација је играла са њима на кадетском ЕП у Бару, па у Риги. Шампиони су Европе, које предводи најбољи играч турнира, Шарић. Чека нас утакмица са много мотива и набоја - каже Мијатовић.

           РАСПОРЕД

           ЧЕТВРТФИНАЛЕ - данас: (А) Литванија - Кина (13.15), (Б) Шпанија - Асутралија (15.30), (Ц) Србија - Хрватска (18.00), (Д) Канада - САД (20.15).

           ПОЛУФИНАЛЕ - субота: победник А - победник Д, победник Б - победник Ц.

           ФИНАЛЕ је у недељу.

           Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари