Обрадовић жели да остане у Фенербахчеу

ПРОСЛАВЉЕНИ ТРЕНЕР ПОСЛЕ ГОДИНУ И ПО ДАНА ПРОВЕДЕНИХ

У ИСТАНБУЛУ ЗА ТУРСКИ „ЕУРОСПОРТ” ПРИЧАО О АМБИЦИЈАМА

Жељко Обрадовић

        Прослављеном тренеру Жељку Обрадовићу, после годину и по дана, проведених у Истанбулу, на кормилу Фенербахчеа, почиње да се слежу утисци о новој средини и клубу у који је дошао као спасилац. Познат по томе да говори оно што мисли, и кад куди и кад хвали, Обрадовић је за турски „Еуроспорт” причао о осећањима, амбицијама…

        - У Фенербахчеу сви желимо да будемо задовољни и имамо наду да ћемо наставити сарадњу. Ове године се сви другачије осећамо него прошле, коју смо потрошили на упознавање. То је нормално и зато ове сезоне све иде лакше, него претходне. Могу сада рећи да ми се свиђа у Фенербахчеу, систем функционише и екипа временом даје више - рекао је Обрадовић када се осврнуо на протекло време.

        Колико год да је све у реду искусни тренер сматра да увек може боље и да се не треба задовољавати постигнутим.

        - Увек постоји могућност да се игра боље. Без обзира на то колико су моји играчи добри, ја верујем да могу да буду много бољи. Сезона дуго траје, много се игра, путује и није лако. Али ово чиме се бавимо је наш живот и у сваком тренутку сезоне свесни смо тога.

        Турци су, добрим партијама Фенербахчеа, већ почели да се надају пласману на фајнал фор Евролиге. Међутим, Обрадовић не жури са проценама:

        - Још је рано причати о фајнал фору. Не желим да предпостављам. У борби за пласман међу четири екипе имаћемо тешког противника и из те перспективе фајнал фор нам је баш далеко. Разматрамо корак по корак.

        Свестан је Обрадовић колика је пажња навијача усмерена ка њему и његовим играчима. Зна он да предводи тим „за који гине” највише навијача широм Турске.

        - Имамо велики број навијача који нам верују и свесни смо њихове љубави. Ја сам срећан због тога и то ме мотивише. Желим да пружимо добре резултате и да сви будемо срећни.

        Српски тренер је један од оних који полаже наду у младост и даје шансу талентима.

        - Млади играчи су увек потребни. У клубовима у којима ја радим шанса им се увек даје. Играч не мора да разуме само кошарку, него и да схвати живот и разуме свет у ком је. Није лако проценити личност у раној младости. Ја желим најбоље, али и тражим најбоље.

        На питање који су по њему топ 5 играча, Обрадовић је одговорио: Мојих пет играча, а на питање која је његова највећа срећа, рекао је: моја деца.

АКО ЖЕЛИШ ДА ТЕ ПОШТУЈУ, МОРАШ И ТИ ДА ПОШТУЈЕШ СВЕ

        Шта је кључ успеха великог тренера?

        - Поред тога што сам максимално посвећен кошарци, посвећен сам подједнако запосленима у клубу и играчима. Равноправан однос према свима, без обзира на то на ком се нивоу у клубу налази. Ако желите да вас поштују морате и ви да поштујете друге - рекао је поштовани и прослављени тренер и наставио причу. - Веома сам срећан што радим посао који волим и да могу да проводим време са породицом и пријатељима ван кошарке. То је најбољи начин живота за мене - да живим живот по свом укусу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари