Обрадовић: Сале, разиграј ми Милосављевића

ТРЕНЕР АЛБЕ ВЕРУЈЕ У „ОРЛОВЕ“ И ЗА САДА УСПЕВА ДА ПРАТИ УТАКМИЦЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Саша Обрадовић

        Саша Обрадовић паралелно у Берлину води припреме своје Албе и за сада успева да прати утакмице репрезентације Србије.

        У тренажној хали у центру главног града Немачке ради са екипом ујутру и увече. Новинаре из Београда примио је у салу у понедељак и допустио да гледају како се уигравају акције.

        У потпуној тишини, под вођством српског стручњака, играчи у црној и жутој опреми слушали су команде на енглеском и српском. Прошлосезонски играч Жалгириса Вил Чери последњи је стигао у екипу, са којом раде и српски играчи Драган Лабовић и Стефан Живановић.

        После поздрава на центру терена, украшеног грбом Албе, Обрадовић је стао пред извештаче из Србије.

        „Тренутно ми је заиста приоритет Алба, али трудим се да покушам да одгледам и утакмице репрезентације, мада ми сад иду на руку термини наших утакмица, јер имамо тренинг око 18 часова, па могу да видим, испратим и наравно навијам“, почео је причу Обрадовић.

        Док су његови играчи индивидуално завршавали тренинг, упитан је и како ће изгледати Алба у новој сезони? Прошле године била је хит Евролиге.

        „Екипа је потпуно промењена у односу на прошлу сезону. Тешко је и што се тиче стварања хемије, јер нису ту двојица репрезентативаца Немачке (Гифај и Кинг), један БиХ (Кикановић) и један наш (Милосављевић), па имамо проблеме од почетка са организацијом тренинга и бројем играча. Праву слику имаћемо када буду дошли сви“.

        Када планира да окупи комплетан тим? Драгана, у сваком случају, очекује последњег у Берлину.

        „Некад желим да играју што више због својих квалитета и каријера, а некад желим да што брже имам екипу на окупу, како бих могао да радим, јер много брзо све почиње по завршетку друге рунде ЕП. Наравно, нас очекујем у завршници и финалу, а за ове друге - Немце и БиХ видећемо колико ће моћи, али могуће је да их дочекам после прве рунде“.

        Наравно да са посебном пажњом прати Милосављевића, који ће бити јако важан играч Албе у новој сезони.

        „Наша репрезентација има велики квалитет и на терену и на клупи и очекујем да Гаги Милосављевић игра... Било би то добро и за мене“, рекао је Обрадовић, насмејавши се.

        Потом је говорио детаљније о улози свог најјачег адута у такмичарској 2015/16.

         „Што се репрезентације тиче, Гаги је изгубио овог лета доста, чак десет дана када је добио ударац. Изгубио је место и добру улогу у тиму, али има подршку свих и играчким квалитетом апсолутно заслужује да буде ту где јесте. Мени ће бити главни играч и биће ми јако тешко да за само недељу дана када се врати да поделим улоге. Не може се на једном тренингу дати играчу главна улога“.

        И Драгана и остатак тима пратио је у прва два кола. И он је очекивао да „орловима“ не буде лако против Немачке.

        „Није једноставно било, што се могло и наговестити. После емотивног и физичког пражњења и касног термина утакмице, треба да играш са екипом која није блистала у припремама, која је имала проблеме... И док сам био играч увек су ми сметале те утакмице у 15 часова. Не сећам се колико смо се спремали, али очигледно се види мањак концентрације“.

        „Са друге стране, није то само ствар умора, већ и емотивног пражњења. Све то је утицало на промашене шутеве. Уз то је јако незахвално и то што не можеш направиш тренинг ујутру и осетиш кошеве. Можда мало Теодосића то омета, видећемо колико ће и Богдановић моћи са тим боловима у леђима, али ја сам оптимиста. Важно је играти и побеђивати на овај начин. Мало бих се и уплашио да толико сад издоминирамо, имамо искуство прошлогодишње Грчке која је феноменално играла, па дошла на нас“

        Саши Ђорђевићу, свом некадашњем саиграчу, пожелео је срећу пред Еуробаскет.

        „Стварно му је желим. Чули смо се раније, јер сам у припремном периоду, имамо два тренинга дневно, водим разговоре са новим и потенцијално новим играчима... Чули смо се овде и било је мало онога Што ниси дошао?“, али рекао сам му Извини брате, знаш да сам ја ту за подршку... У позитивном и лепом тону смо завршили“, насмејао се још једном.

        Обрадовић и Ђорђевић годинама су играли један уз другог у репрезентацији. Велики успех који је „Сале Национале“ направио на почетку селекторске каријере помало је изненадио тренера Албе.

        „Са једне стране јесам био изненађен, с обзиром да он нема неко велико тренерско искуство, али се јасно види његова реакција. И са трибина је видљиво да заиста контролише екипу, играче и да је јако харизматичан, какав је био и као играч. Самим тим, способан је да носи све то. Види свакоме улогу и зна да пренесе играчима и знање и енергију“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари