Ни Радуљица не иде на Европско првенство!

НА НАМА ЈЕ ДА ПОКАЖЕМО ВРЕДНОСТ И КВАЛИТЕТ У БИЛО КОМ САСТАВУ, РЕКАО ЈЕ СЕЛЕКТОР ЂОРЂЕВИЋ

Мирослав Радуљица

        Србија ће на предстојећем Европском првенству играти без четворице играча који су освојили сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        После Стефана Марковића, који се опростио од националног тима, младог центра Николе Јокића који се „захвалио на позиву“, српски тим остао је и без центра Мирослава Радуљице, а практично и без Марка Симоновића - повреде. Овом списку треба додати и Немању Бјелицу, без кога ће протећи и друго репрезентативно лето заредом.

        „Радуљица од јуче више није део екипе, јер није могао да санира те проблеме које има (упала колена)“, рапортирао је селектор Александар Ђорђевић.

        Ђорђевић тренутно на позицији „пет“ на располагању има Бобана Марјановића, Огњена Кузмића и Владимира Штимца.

        Списак повређених: Радуљица колено, Теодосић лист, Недовић раме, Симоновић палац. Нису играли на турниру „Трофеј Београда“.

        Припреме је почело 17 играча, а сада њих 15-орица (не рачунајући Радуљицу и Симоновића) конкурише за 12 места за Еуробаскет.

        „Већ смо у ситуацији која није пријатна и зато су нам очекивања да на предстојећим припремним турнирима будемо здрави“, рекао је селектор.

        Ђорђевић каже да је оптимистичан у погледу Теодосића, који је остао у Београду на додатним терапијама у наредних неколико дана. Он би екипи требало да се прикључи у Атини у понедељак.

        Исто важи и за Немању Недовића, који ће морати у свој клуб на лекарске прегледе, јер је то од њега тражено.

        „Недовићева екипа захтева да се појави на контроли, па ће он отићи у Малагу. И његов опоравак иде добро, почео је мало са лоптом, али има ствари које не можемо да предвидимо...“, са резервом додаје Ђорђевић.

        Селектор истиче да је презадовољан односом свих кандидата за национални тим и да очекује „јаку и чврсту Србију“.

        „Што се тиче осталих момака тренирају јако, изванредно, презадовољан сам односом према игри, раду и зато очекујем добру и снажну Србију, онакву каква се представила на турниру у Београду, то нам је једини правац - да играмо чврсту кошарку и да из тога извлачимо наш квалитет“.

        Српски кошаркашки минулог викенда освојили су „Трофеј Београда“ победама против Грчке и Црне Горе, наредног викенда играће на „Суперкупу“ у Хамбургу против Пољске, Русије и Немачке, а потом одлазе у Атину на „Акрополис куп“, где ће играти против Грчке, Италије и Грузије.

        На турниру у Хамбургу играће 13 играча: Јовић, Мицић, Богдановић, Гудурић, Лазић, Милосављевић, Лучић, Калинић, Бирчевић, Мачван, Штимац, Кузмић и Марјановић.

        Упитан како екипа реагује на то што, практично, нема носилаца игре, Ђорђевић одговара да су сви уз екипу, да саветима помажу млађима и неискуснијима...

        „Имамо свој план и програм, то спроводимо како треба. Наравно, није исто кад су они на терену и кад нису. Ја сам изузетно оптимистичан што се тиче Теа, верујем да ће бити онај прави. То су неке ствари које екипа осећа, али морамо да тражимо своју игру и без играча који тренутно нису ту“.

        Ђорђевић истиче да су, упркос свему, амбиције високе!

        „Амбиције су нам увек велике, да нису не бисмо били овде и не бисмо носили овај дрес. Не смемо да бежимо од тога, имамо квалитет и играче који су изузетно такмичарски расположени, има играча који су јако напредовали... Према томе, на нама је да покажемо вредност и квалитет у било ком саставу. Циљ репрезентације Србије су увек медаље“.

        Европско првенство биће одржано од 31. августа до 17. септембра у Финској, Турској, Израелу и Румунији. Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари