NBA: Мајами предвођен Леброном одбранио круну

ТРЕЋИ ПУТ У ИСТОРИЈИ КЛУБ СА ФЛОРИДЕ ОСВОЈИО ТИТУЛУ ПРВАКА NBA ЛИГЕ ПОШТО СУ У „МАЈСТОРИЦИ“ САВЛАДАЛИ САН АНТОНИО СА 95:88

        Трећи пут у клупској историји кошаркаши Мајамија освојили су титулу првака NBA лиге пошто су у ноћи између четвртка и петка, у „мајсторици“ овосезонског финала плеј офа савладали Сан Антонио са 95:88 (18:16, 28:28, 26:27, 23:17).

       До четврте победе у серији у којој је одиграно седам утакмица, тим из Мајамија предводио је Леброн Џејмс са 37 кошева, 12 скокова и четири асистенције.

       Наравно да никакаве дилеме није било приликом избора најкориснијег актера финалне серије (МВП), а јутрошњом утакмицом Џејмс је крунисао најбољу сезону у досадашњој каријери.

       Подсећања ради, Џејмс је претходно проглашен и најбољим играчем лигашког дела шампионата и тако се придружио „покеру великана“ који су најмање четири пута проглашавани МВП-ијем сезоне.

       Рекордер је Карим Абдул Џабар са шест МВП признања. Бил Расел и Мајкл Џордан имају једно МВП признање мање, док су четвороструки носиоци те титуле Вилт Чемберлен и Леброн Џејмс који је за МВП лигашког дела такмичења проглашаван 2009, 2010, 2012. и 2013. године.

       Поред Џејмса велике заслуге за трећу титулу у клупској историји припадају Двејну Вејду и Шејну Батијеу.

       Иако повређен Вејд је утакмицу завршио са 23 поена и десет скокова, док је Батје свих 18 кошева шутирајући за три поена. Погодио је шест „тројки“ из осам покушаја.

       На супротној страни бриљантан је био Тим Данкан са 24 поена и 12 скокова. Данкан је, нажалост, испао и трагичар овог сусрета пошто је при резултату 90:88 за Мајами промашио „зицер“ за изједначење после чега је кош противника за његове саиграче био зачаран.

       Уз Данкана још једну изненађујуће добру партију у пораженом тиму пружио је Кавај Леонард који је, уз 19 поена, чак 16 пута био највиши у скоку.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари