NBA: Дурeнт стигао Џордана у мечевима са „+25“

МИНЕСОТA ПО ТРЕЋИ ПУТ НИЈЕ ДОПУСТИЛА МАЈАМИЈУ

ДА У ПОСЛЕДЊИМ СЕКУНДАМА КРОЈИ СУДБИНУ

Кевин Дурент

         Кошаркаши Минесоте остварили су победу над Мајамијем након два продужетка, а у ноћи између петка и суботе Кевин Лав је одлучио утакмицу на Флориди у корист своје екипе 122:121. Мирослав Радуљица није улазио у игру у поразу Милвокија од Чикага 102:90, а Немања Недовић није био ни на клупи Голден Стејта који су доминирала против Сакрамента 102:69. Хјустон је у дербију био бољи на свом паркету од Оклахоме 111:107, док је Атланта победом над Кливлендом 117:98 оставила реалне шансе за пролаз у плеј-оф.

         Мајами се два пута враћао у игру, али није успео да савлада Минесоту која трећи пут није допустила домаћој екипи да у последњим секундама кроји судбину на Флориди. Након прве четири деонице Тимбервулфси су имали предност од једног поена, али је Марио Чалмерс због фаула на секунд и по ишао на слободна бацања одакле је донео својој екипи само продужетак (109:109).

         Минесота је поново доминирала у наставку утакмице, али је поново у последњим тренуцима другог продужетка прорадила стара комбинација која је много пута осигурала победу - из аута је дошла лопта до Криса Боша који је са централне позиције погодио за три поена и још драме (121:121).

         Ипак, у последњем нападу Кори Брувер је успео да избори фаул, погоди једно слободно бацање, а онда и добро одигра одбрану са саиграчима, тако да је Реј Ален имао последњу прилику да донесе победу Мајамију, али није успео у тој намери.

         Најбољи у редовима гостујуће екипе био је сјајни Кевин Лав који је забележио дабл-дабл учинак са 28 поена и 11 скокова, док га је испратио Чејс Бадинџер са четири поена мање. Светла тачка међу Хитима био је Леброн Џејмс са 34 поена, а добри су били и Крис Бош и Марио Чалмерс са по 24 убачена поена.

         Мирослав Радуљица гледао је са клупе пораз свог Милвокија од Чикага и још једну добру партију Брендона Најта који је убацио 22 поена, али то није много значило Баксима пошто су Џими Батлер и Кирк Хајнрих са по 17 поена предводили поворку играча Булса међу којима је чак њих седам имало двоцифрен учинак.

         Голден Стејт је још једном показао снагу коју има ове године савладавши Сакраменту, а „ратници“ су морали да надоместе изостанак сјајног Дејвида Лија што им је и пошло за руком. Клеј Томпсон је био најефикаснији међу „ратницима“ са 21 поеном, док је на другој страни стандардно добру партију пружио Демаркус Казинс са 19 поена. Српски плејмејкер Немања Недовић није присуствовао победи свог тима.

         Невероватна партија Џејмса Хардена против свог бишег клуба погурала је Хјустон и те како до победе, а Оклахома једноставно није имала лека за шутеве расположеног „брадоње“. Харден је убацио 39 поена уз девет скокова и седам асистенција, а велику помоћ имао је од Чендлера Парсонса који је додао 23. Ни добра партије Кевина Дуранта са 28 и Сержа Ибаке са поеном мање нису помогле да се Тандери докопају бољег резултата.

         Кевин Дурент, и поред пораза свог тима, 40. пут узастопно постигао више од 25 поена (28) и изједначио рекорд Мајкла Џордана из сезоне 1986/87.

         Дурент и Џордан су једини играчи у последњих 50 година NBA лиге који су на 40 везаних утакмица постизали 25 или више кошева. С обзиром да је „летећи Мајкл“ давно завршио каријеру Дурентов следећи задатак је да постави нову границу која ће тешко бити достижна у будућности. Прву прилику да „откачи“ Џордана као сурекордера Дурент ће имати већ у недељу вече на гостовању Оклахоме у Финиксу.

         Поред тога што је са 28 кошева био најефикаснији играч свог тима, Дурент је са 12 ухваћених лопти био и најбољи скакач. Епитет најкориснијег актера утакмице (MVP), медјутим, није припао њему већ беку Хјустона Џејмсу Хардену који је са 39 поена, девет скокова и седам асистенција био најзаслужнији за прву овосезонску победу свог тима у четири меча са Оклахомом.

         Атланта је још једном показала да много више заслужује да се нађе на смотри плеј-офа од Њујорка пошто је још једном у битним моментима у лиги остварила тријумф, овога пута против Кливленда.

         Мајк Скот је изашао у први план Хокса са 26 поена, а до 20 је броја и Џеф Тиг. Код Кавалирса Дион Вејтерс је забележио 23 поена.

         Блиц
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари