NBA: Брејк Сан Антониа на старту

ПОЕНИМА ТОНИЈА ПАРКЕРА 5,2 СЕКУНДЕ ПРЕ КРАЈА УТАКМИЦЕ

САН АНТОНИО ЈЕ У МАЈАМИЈУ ОСТВАРИО ПОБЕДУ (92:88)

        У NBA неочекивани старт финалне серије плеј-офа - Сан Антонио је повео са 1:0 и то брејком, када је савладао браниоца титуле Мајами 92:88 (23:24, 26:28, 20:20, 23:16).

       Поенима Тонија Паркера 5,2 секунде пре краја утакмице Сан Антонио је у Мајамију остварио победу у првој утакмици финалне серије плеј офа и већ на старту анулирао предност домаћег терена коју је актуелни шампион NBA лиге стекао захваљујући најбољим резултатима у лигашког делу шампионата.

       Очекивано „тврда“ утакмица, у којој је резултатска неизвесност трајала током свих 48 минута, епилог је добила у самој завршници захваљујући луцидном потезу Паркера при вођству Сан Антонија 90:88.

       Француски ас је, када је истицало време за напад, погодио обруч из веома тешке ситуације и противнику оставио само теорију о евентуалном продужетку. Ма какав квалитет био на супротној страни, 5,2 секунде је премало времена за било какав преокрет.

       Уз Паркера, који је утакмицу завршио са 21 поеном и шест асистенција, сјајну партију у победничком тиму пружио је и Тим Данкан чији је учинак износио 20 поена и 14 ухваћених лопти.

       На супротној страни најразигранији био је пружио Леброн Џејмс, али његових 18 поена, исто толико скокова и десет асистенција било је недовољно за победу Мајамија на отварању финалне серије.

       Наредна утакмица, такође у Мајамију, играће се у недељу.

       Распоред преосталих мечева финала плеј офа NBA лиге:

       9. јун: Мајами - Сан Антонио

       11. јун: Сан Антонио - Мајами

       13. јун: Сан Антонио - Мајами

       16. јун: Сан Антонио - Мајами (ако буде потребно)

       18. јун: Мајами - Сан Антонио (ако буде потребно)

       20. јун: Мајами - Сан Антонио (ако буде потребно)

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари