Наше кошаркашице у четвртак стартују на ЕП

ОВО НИЈЕ ТАКМИЧЕЊЕ ОД ДВА ДАНА, УСПЕХ ЋЕ ОСТВАРИТИ ТИМ

КОЈИ И ПОРАЗ БУДЕ СХВАТИО КАО МОТИВ, РЕКЛА ЈЕ МАЉКОВИЋ

Марина Маљковић и њене изабранице

        Најбоље српске кошаркашице у среду су допутовале у мађарски град Сомбатхељ и после доста проблема са смештајем почеле завршне припреме за премијерни дуел на Европском првенству, против Летоније у четвртак од 16.30.

        За Марином Маљковић и њеним изабраницама је месец и по дана припрема за такмичење, које има додатни значај јер је квалификационо за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а добро познати циљ наше кошарке је да тамо имамо и мушку и женску селекцију.

        Директан пролаз на ОИ обезбедиће само шампион Европе, док ће екипе пласиране од другог до петог места играти интерконтиненталне квалификације у јуну 2016. Тамо ће се 12 земаља борити за пет „виза“.

        Подсећамо да су Српкиње пре две године у Француској играле полуфинале ЕП и заузеле четврту позицију.

        Србија ће у првој фази предстојећег шампионата после Летоније играти против Хрватске (13. јуна), Велике Британије (14. јуна) и Русије (15. јуна).

        Даље иду три репрезентације, а потом је у групи од шест тимова циљ пласирати се међу најбоља четири. Онда крећу „нокаут“ утакмице - четвртфинале, полуфинале...

       „Летонија је атлетски најбољи тим у нашој групи, са врло покретним центрима које морамо да зауставимо. Биће врло неугодан противник на почетку шампионата и прилика да покажемо од чега смо саткане“, рекла је Маљковић.

        Боје Србије у Мађарској и Румунији браниће: Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Данијел Пејџ, Кристина Топузовић и Ана Дабовић.

       „Најважније је да играчице буду спремне и на победе и на поразе, јер ово није такмичење од два дана. Успех ће остварити тим који и пораз буде схватио као мотив, а не као кризну ситуацију“, додала је Марина Маљковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари