Мурић: Партизану потребне добре утакмице

ЕКИПА ЈЕ САСТАВЉЕНА ОД МЛАДИХ ИГРАЧА И СВАКО ОД НАС ЖЕЛИ ДА ИМА ШТО ЈЕ МОГУЋЕ ВИШЕ ЈАКИХ УТАКМИЦА, РЕКАО ЈЕ СЛОВЕНАЦ

Едо Мурић

        Победа и пет пораза. То је скор Партизана НИС ове сезоне у Еврокупу. И док навијачи грозничаво ваде дигитроне и рачунају да ли црно-бели могу да у преостала три кола обезебеде довољно тријумфа који би их послали у другу рунду другог по рангу европског клупског такмичења, један од оних од којих се највише очекује Едо Мурић и даље са великом дозом оптимизма гледа на шансе београдског клуба.

        Приказном игром током меча против Лијетувос Ритаса у уторак увече, словеначки репрезентативац не може да буде задовољан и то, као и остатак првотимаца црно-белих, не крије, али се Едо труди да извуче праве поуке из још једног меча у коме је погнуте главе напустио „Пионир”.

        - Против Ритаса смо почели јако слабо, па смо већ у првих пет минута губили са десет разлике. Ловили смо их током читавог меча, били смо јако близу у неколико наврата и мало нам је недостајало да бисмо их преломили. Они су тим чије је најјаче оружје шут за три поена, то смо знали, остајали су сами, погађали. На другој страни имали смо јако лош шутерски дан, да смо погодили онолико колико смо погађали на последње две утакмице, сигуран сам да бисмо били много ближи победи - искрено анализира Мурић и додаје да је сада најважније да у недељу Партизан победи Цибону у АБА лиги, која је за црно-беле и приоритет.

        После пораза од Литванаца, шансе за пролазак у следећу рунду су минималне.

        - Сигурно да желимо да идемо даље! Екипа је састављена од младих играча и свако од нас жели да има што је могуће више јаких утакмица. Ништа још није изгубљено, долазе нам и Руси и Израелци. Ако њих победимо, уз добре расплете осталих мечева, онда имамо реалне шансе. Имамо три утакмице до краја и мислим да су нам шансе изузетно реалне.

        Дакле, још две победе у „Пиониру” и црно-бели ће у други круг?

        - Надам се да ће бити довољно. Свако од нас жели да играмо што је могуће боље. Као што су нама потребне добре утакмице, тако и су потребне и Партизану као клубу. Њему је место у врху, да иде даље и покушаћемо то и да урадимо - закључио је Мурић.

ИСПУНИЛИ БОНУС ЛОШИХ МЕЧЕВА

        Партизан ће у недељу у „Пиониру” играти један од два дербија деветог кола АБА лиге. У СФРЈ „класику” црно-бели ће дочекати Цибону.

        - Цибона се диже. Доласком Маркоте и Илиевског добили су два добра играча, искуснији су, све позиције су им попуњене, али играмо на нашем терену. Као што се зна, испунили смо бонус лоших утакмица, тако да морамо да покажемо оно што смо показали у две утакмице пре Ритаса. Морамо да будемо агресивни, морамо да играмо добру одбрану, али и да покажемо велику жељу. Ако у томе успемо, мислим да ћемо бити близу победе. Јако важна утакмица је пред нама и надам се да нећемо изгорети у жељи - објаснио је Мурић.

НАЈВЕЋИ МИНУС – ПЉУВАЊЕ СУДИЈА

        Током утакмице против Лијетувос Ритаса, навијачи Партизана су у неколико наврата, незадовољни судијским одлукама, засулу терен упаљачима и другим тврдим предметима. Ипак, како је сазнао „Спорт”, у извештају делегата Евролиге то није највећи минус црно-белима. Оно што се највише замера и због чега ће београдски клуб сигурно бити кажњен је чињеница да је тројка арбитара приликом одласка у тунел који их води до свалачионица добро - испљувана. Неодговорни појединци, ма колико били незадовољни одлукама судија, тако су нанели штету клубу за који навијају, јер ће црно-бели сигурно морати да напуне касу Еврокупа.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари