„Мрави“ били мрави у црно-белој трави

УБЕДЉИВА СТАРТНА ПОБЕДА ПАРТИЗАНА

У ГОСТИМА ПРОТИВ ЗАГРЕБА

  • Повратком Пековића, црно-бели су вратили апсолутну доминацију у оба рекета, а центарска линија, у којој су још Мирослав Радуљица и Рашко Катић, има све квалитете да доминира и у евролигашким утакмицама
  • Американац Ејси Ло је одиграо прву „европску“ утакмицу и чини се да ће успети да се прилагоди и новом систему иге и тактичким захтевима тренера Владе Јовановића

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - У првом колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Партизана победили су као гости екипу Загреба резултатом 93:65 (24:19, 28:9, 22:16, 19:21) и тако најавили да ће бити велики кандидати да шести пут заредом тријумфују у том такмичењу.

         Први пут после неколико година Партизан је екипу формирао готово два месеца пре почетка сезоне, што је шефу стручног штаба црно-белих Влади Јовановићу омогућило да добро припреми и уигра тим. То је могло да се види на овој утакмици, у којој је шампион Србије показао високу класу.

         Очекивало се да ће Загреб као првак Хрватске и учесник Евролиге пружити нешто јачи отпор, али се показало да су "мрави" у свему били изузетно инфериорни. Партизан је утакмицу добио већ после 14 минута, када је серијом од 15:0 почетком друге четвтине повео 20 разлике.

         За разлику од претходних сезона, Партизан има, ако се не рачуна репрезентативац Црне Горе Никола Пековић, само једног странца и ако може да се суди по овој утакмици, то неће бити хендикеп. Американац Ејси Ло је одиграо прву „европску“ утакмицу и чини се да ће успети да се прилагоди и новом систему иге и тактичким захтевима Јовановића.

         Повратком Пековића, црно-бели су вратили апсолутну у оба рекета, а центарска линија, у којој су још Мирослав Радуљица и Рашко Катић, има све квалитете да доминира и у евролигашким утакмицама.

        Оно што, међутим, може више да радује тренера и навијаче Партизана је изванредна игра младих кошаркаша, пре свега Данила Анђушића и Немање Јарамаза, као и сасвим солидна партија повратника Бранислава Ђекића.

       Кошаркаши Партизана наставили су традицију потпуне премоћи у скоку под оба коша и имали су 13 ухваћених лопти више од противничких играча. Најуспешнији је, према очекивању, био Пековић са девет скокова.

        Треба, ипак, рећи да Партизан није успео да се ослободи велике бољке да на свакој утакмици има исувише изгубљених лопти. Вечерас их је било 20, што против слабог Загреба није могло да утиче на резултат, али тако сигурно неће бити против равноправних или бољих противника.

        Загреб: Папа, Симон 16, Машић, Шарић 8, Ожболт 4, Мулаомеровић 1, Ранчић, Бабић 4, Герет 4, Меј 9, Хејтвелт 3, Касун 16.

        Партизан: Јарамаз 2, Анђушић 13, Катић 3, Кецман 8, Милосављевић 12, Лучић 14, Пековић 17, Божић, Радуљица 8, Ђекић 6, Лоу 7, Чакаревић 3.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари