Московски ЦСКА освојио и трофеј Балтичке лиге

„АРМЕЈЦИ“ УСПЕШНО ПРИВЕЛИ КРАЈУ ФИНАЛНУ СЕРИЈУ СА ЛОКОМОТИВОМ ИЗ КУБАНА И ПРИДОДАЛИ ДРЖАВНОЈ И РЕГИОНАЛНУ ТИТУЛУ

       Ненад Крстић, Владимир Мицов и Зоран Ерцег су, уз повређеног Милоша Теодосића, шампиони ВТБ лиге за сезону 2012/13.

       Њихов ЦСКА придодао је државној и регионалну титулу, победом у финалној серији над будућим евролигашем, Локомотивом из Кубана. Занимљиво, од установљења тог такмичења само је Химки успео да им 2011. године преотме трофеј.

       „Армејци“ су трећи тријумф остварили у четвртом дуелу са тимом Евгенија Пашутина, резултатом 59:54. Њихов најбољи играч био је Сони Вимс, са 24 убачена поена. Ненад Крстић постигао је три, Зоран Ерцег два, а Владимир Мицов 6.

       Тео Папалукас одиграо је скоро четири минута у свом последњем мечу у каријери, с обзиром на то да се пензионисао освајањем своје 20. титуле.

       Професионално се бавио кошарком од 1995. године, а био је шампион Европе и у репрезентативној и у клупској конкуренцији (два пута). Такође, 2006. године био је проглашен за најбољег играча завршног турнира најјачег континенталног такмичења, а добио је и награду „ФИБА европски играч године“.

       МВП Евролиге био је 2007.

       Блиставе моменте доживео је по одласку из Паниониоса, после чега је у два наврата играо за Олимпијакос и ЦСКА, с тим да је носио дрес и Макабија из Тел Авива.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари