Митровић се враћа у тим, можда и на паркет

КАПИТЕН ЗВЕЗДЕ НАЈАВИО ЈЕ ДА ЋЕ БИТИ У ТИМУ ЗА УТАКМИЦУ ПРОТИВ ЦЕДЕВИТЕ У ПЕТАК У ЗАГРЕБУ

Лука Митровић

        После шест месеци паузе, дошло је време да капитен Црвене звезде Телеком - Лука Митровић - поново заигра.

        Млади кошаркаш најавио је да ће бити у тиму за утакмицу последњег кола Топ 16 фазе, коју црвено-бели играју у петак у Загребу, против Цедевите (19 часова).

        „Коначно сам опет са екипом. Претходних десетак дана сам тренирао, почео сам да радим тренинге у којима има контакта, играм 'пет на пет'. Радује ме што ћу поново бити у тиму после шест месеци, видећемо да ли ћу заиграти, али радује ме само присуство у тиму“, рекао је Митровић за Sportnetwork.

        Митровић је повреду колена „зарадио“ још 18. октобра у мечу против Олимпије, али каже да је она сада прошлост.

        „Осећам се стварно одлично, не осећам никакве проблеме или болове у нози. Форма и кондиција се стичу тренингом, то је лакши део свега“, задовољан је крилни кошаркаш, који се и нашалио:

        „Надам се да мојим повратком нећемо пореметити добре резултате које су момци бележили без мене“.

        Иако без капитена да им помогне, Звездини кошаркаши протеклих месеци успели су да остваре фантастичан успех и изборе пласман међу осам најбољих тимова у Европи.

        Без обзира на два везана пораза у Евролиги (од Локомотиве и Дарушафаке), утакмица у Загребу неће имати такмичарски значај, јер је четврта позиција већ обезбеђена.

        Митровић, ипак, најављује максималан приступ дуелу са Цедевитом.

        „Идемо у Загреб по победу. Претходна два пораза у Евролиги били су прилично убедљиви и не дозвољавају нам да размишљамо другачије. Не желимо да покваримо комплетан утисак који смо до сада направили. Идемо растерећени, немамо притисак резултата, али идемо са приступом утакмици као да нам победа значи пролаз даље, као да нам је та утакмица од животног значаја“, јасан је Звездин капитен.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари