Митровић рачуна на навијаче у Митровици

„НЕЋЕ БИТИ НИМАЛО ЛАКО, ПОСЕБНО АКО СЕ У ОБЗИР УЗМЕ ПОДАТАК

ДА ЈЕ МЕГА ЛЕКС ДРУГА НАЈЕФИКАСНИЈА ЕКИПА АБА ЛИГЕ“

Лука Митровић

        Кошаркаши Црвене звезде Телеком и Мега Лекса у недељу од 19 сати у Сремској Митровици играју меч 17. кола АБА лиге.

        У претходном дуелу ова два тима црвено-бели су славили 93:77, а капитен Лука Митровић нада се да ће и овај пут његова екипа бити успешнија.

         „Наша жеља је да и у овом мечу забележимо победу и тако наставимо тријумфални низ у регионалном такмичењу. Неће бити нимало лако, посебно ако се у обзир узме податак да је Мега Лекс друга најефикаснија екипа АБА лиге. Из тог разлога наша игра у одбрани ће морати да буде на највишем могућем нивоу. Неопходно је да свих 40 минута будемо агресивни и спречимо да утакмице уђе у ритам који би њима више одговарао“, изјавио је Митровић за клупски сајт.

        Потом је и анализирао ривала.

         „Мега Лекс је млада и веома талентована екипа и у сваку сезону улазе са све већим амбицијама. Играју са доста енергије и жељни су доказивања. Сама чињеница да у својим редовима имају двојицу најкориснијих играча досадашњег тока АБА лиге, Јокића и Миљеновића, довољно говори у прилог томе да осим неоспорног талента они поседују и квалитет који треба респектовати. Сигурно ће бити силно мотивисани да се против учесника Топ 16 фазе Евролиге пред својом публиком прикажу у што бољем светлу и зато ћемо морати од старта да имамо максимално озбиљан приступ“, позива на опрез крилни кошаркаш црвено-белих који је у претходном мечу ова два ривала био најефикаснији играч са 27 поена, шутирајући за три 5/5!

        Утакмица са Мега Лексом биће чак четврта за црвено-беле у само девет дана.

         „Заиста се налазимо у пакленом ритму мечева. Ово ће нам бити чак треће гостовање од почетка ове године. Међутим, мислим да смо се добро спремили и да су сви моји саиграчи решени да пруже пре свега велику борбеност, а онда и добру игру у намери да забележимо још један тријумф којим би се додатно учврстили на челу табеле“, прижељкује Митровић и додаје за крај:

        „Надамо се да ћемо и у Сремској Митровици имати подршку наших навијача као што је то рецимо био случај у Љубљани, јер са њиховом подршком је све много лакше“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари