Миротић: Србију доживљам као своју земљу!

МИ СМО ИГРАЛИ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ, А НЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ,

КАКО БИХ ЗНАО ДА ЈЕ ТО СРПСКА ЗАСТАВА?

Никола Миротић са новинаром „Новости“

        ПРЕ него што је преспавао ноћ, Црногорац у репрезентацији Шпаније Никола Миротић поручио је преко „твитера” да није желео да увреди Србију реакцијом после утакмице са Италијом. Када је 24-годишњи кошаркаш Чикаго Булса напуштао терен пред њим се створила српска застава, реаговао је моментално, повукао је према себи и поцепао.

        Након што је преспавао ноћ, за „Новости” објашњава како је то изгледало из његовог угла и, наш је утисак, крајње искрено нас уверава да намера није постојала.

        - Гледао сам доле, када излазим са терена никад не гледам публику. У једном тренутку видео сам нешто на себи, нисам знао ни да ли је застава, мајица, или нешто треће. Шта год било, хтео сам да то скинем са себе. Тек касније сам сазнао да је то била застава Србије. Заиста ми је много жао.

        • Покрет је био веома жустар, што је креирало дилему да ли је постојала намера или се ради о реакцији у афекту после пораза?

        - Наравно, био сам нервозан због изгубљене утакмице, али то нема никакве везе са заставом. Ниједног тренутка ми то није била намера, нити сам, понављам, био свестан да се ради о српској застави. И преко „твитера” сам рекао да ми је жао, а шта ће сада људи мислити не знам. То сада не може да се исправи.

        • Било је увредљивог скандирања на ваш рачун током меча Шпанија - Србија. Можда су људи помислили да ваша реакција има неке везе са тим?

        - Нема никаве везе са скандирањем, када играм утакмицу уопште не слушам публику, концентрисан сам само на своју игру. Ми смо играли против Италије, а не против Србије. Како бих знао да је то српска застава? Заиста ми је криво што се то десило.

        • У Србији црногорске кошаркаше доживљавају као своје...

        - Верујте ми, и ја доживљам Србију као своју земљу - сече Миротић наше питање веома емотивном реакцијом. - Понављам, жао ми је, поготово што је Србија у питању, земље према којој гајим велику љубав. Ја сам се извинио и рекао шта сам имао, а људи нека то тумаче свако на свој начин. На то више не могу да утичем - поручио је Миротић Србији и упутио се на подневни тренинг шпанске репрезентације.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари