Мирослав Николић: Сви знамо ко стоји иза ФМП-а

ИСКУСНИ СТРУЧЊАК КАЗАО ЈЕ ДА ЈЕ ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ МНОГО БОЉЕ

ДА ИГРАЈУ У РАДНИЧКОМ НЕГО У ПАРТИЗАНУ ИЛИ ЗВЕЗДИ

Мирослав Николић

          Тренер Радничког из Крагујевца Мирослав Николић рекао је да је желео да доведе Јована Новака и због клуба, и због репрезентације, и због самог тог кошаркаша.

          - То је млад играч који има потенцијала и који је желео да ради и у Црвеној звезди и у Партизану… Они нису издржали до краја, ми смо реаговали. Сада треба да видимо како ће да се адаптира. Боље је да игра и да не седи кући. Он је и наш репрезентативац и добро је и да га ја мало проверим као тренер репрезентације - рекао је Николић агенцији Бета.

          Новак је потписао уговор са Радничким, иако су га крајем прошле године тражили и Партизан и Звезда.

          Тај 19-годишњи плејмејкер провео је сезону у Вршцу, који неће играти у Супер лиги, тако би имао паузу до окупљања младе репрезентације за два месеца.

          - Хтео сам да му дам шансу да игра, да видим у каквом је стању. Долази код нас до краја сезоне, па ћемо видети после. Изузетно ценим играча који игра за репрезентацију, очекујем да ће се овде добро показати - рекао је Николић.

          Медији су протеклих дана наводили да ће Никола Калинић прећи у ФМП за Супер лигу, као и да ће Сава Лешић напустити Раднички, који је у великим финансијским проблемима.

          - Имао сам договор са играчима да одиграмо ова два месеца Суперлигу. Сви су овде неплаћени, и играчи и ја, али ово је договор. То мењање клубова на два месеца им смета у каријерама, поготово да иду у конкуренте. То ми је мало нељудски и није карактерно, а играчи су овде показали карактер - рекао је Николић.

          Популарни „Мута” је казао да је Калинић имао неке преговоре и нагласио да нема ништа против ако играч оде у већи клуб.

          Николић је казао да „они” „стратегијски уништавају кошарку у Крагујевцу”, а имао је одговор и ко су ти „они”.

          - Клубови, менаџери… што нас буше месецима да нас униште. Овде нема пара и сви су слободни, али боримо се. Имам и ја неко име и презиме и играчи хоће да раде са мном. А они нас буше да би нас ослабили, да не бисмо ушли у прва четири, за шта смо се борили - рекао је Николић.

          - Сви имају проблеме са парама, али код нас је најгоре. Буше нас менаџери. Ја сам се са играчима договорио да иду у неки клуб за паре, али не да ми идеш у ФМП. Знамо сви ко стоји иза тог ФМП-а. Лако је сада узети једног или тројицу мојих играча - додао је Николић.

          Искусни стручњак казао је да је за младе таленте много боље да играју у Радничком него у Партизану или Звезди.

          - Пустите нас да се и ми мало развијамо. Па не могу сви играчи да буду у Звезди и Партизану. Пустите да и ми направимо неке таленте. Узмите их кад сазру. Боље је код мене да играју 30 минута него тамо по два минута. То је мој став и као тренера репрезентације и као човека, да треба да се праве играчи -рекао је Николић.

          - Уосталом, ја у последњих 40 година знам само двојицу Београђана који су постали врхунски играч, (Зорана) Моку (Славнића) и (Александра Ђорђевића) Салета - додао је Мута.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари