Миленко Тепић: Звезда има одличну сезону

„СА ДРУГЕ СТРАНЕ, МИ СМО СЕ КОМПЛЕТИРАЛИ, ИГРАМО САСВИМ ДОБРО, СЛЕДИ ЈЕДНА ЗАНИМЉИВА ПОЛУФИНАЛНА СЕРИЈА”

Миленко Тепић

        Рече Душко Вујошевић да није леп осећај, нарочито пре почетка меча, када су трибине сабласно празне, не хиром размажене публике већ неминовношћу одрађивања казне. Необично и, тужно, а касније се навикнеш, објаснио је тренер Партизана НИС, чијим изабраницима ни такви „неприродни” услови, зарађени у прошлогодишњем финалу плеј - офа, нису сметали да просто самељу Мега Лекс. Ни чињеница да је у редовима ривала, Никола Јокић, иначе МВП регионалног такмичења, само статирао на клупи због проблема са леђима, не умањује „величину” друге суперлигашке победе у исто толико кола.

        Скоро рутинирано, од почетног улаза Александра Павловића, који је „профитирао” пробијањем леда, преко безмало две и по четвртине двоцифрене предности, до максималних плус 26 оверених реализацијом Милана Мачвана, неколико минута пре сирене. Ривалу је једино „допуштено” да релативним свођењем минуса на подношљиву разлику, умањи горчину пораза. А сасвим солидно издање црно - белих, са ударним квинтетом на челу, може се сматрати, не и класичном генералком, али трасом којом би се могло и са вечитим ривалом у предстојећој (старт 14. априла) полуфиналној серији АБА лиге.

        Миленко Тепић је био на нивоу потребном клубу и личном дигнитету, ненаметљиво подсећајући да је његов потенцијал далеко од последњих резерви, напротив. Уједно, настављајући, за сваки случај, да „утврђује” плејмејкерско градиво, док Акојон је излечи раме. Несебичност његових осам асиситенција, поентирање (13, 7-5 за два) попут уклапања коцкица мозаика и, увек „понеки” скок (3), што би рекли „да се нађе”...

        - Већи део утакмице са Мега Лексом обележила је наша добра игра. Нисмо им допустили да играју у свом ритму, у том случају знају да буду незгодни, постигну доста „отворених” поена из транзиције, тога углавном нине било. Била је ово нека врста увертире за вечитог ривала, а и ми ћемо другачије „изгледати” када се Џош Акојон опорави - сматра Тепић.

        Иако је употребио реч „увертира”, саговорник је желео да објасни:

        - Ниједан меч, па ни овај са Мегом, не може да се пореди са оним што предстоји. На првом месту због евролигашког улога, али и других ствари, судар са вечитим ривалом је специфичан. Међутим, добро је што смо Суперлигу започели са две победе, против Меге, ухватили ритам у одбрани и нападу...Мада мора много боље када дође на ред оно о чему се већ дуго прича, вечити окршаји. Али, важност тих мечева ће нас натерати да будемо што бољи.

        Да ли сте, ипак, очекивали јачи отпор Меге, посебно после њиховог слабог старта на отварању суперлигашке сезоне?

        - Нису били комплетни, сигурно им је недостајао Јокић, изузетно важан за њихову игру. Поред тога, пришли смо задатку прилично ангажовано и мотивисано, у жељи да осујетимо њихов тимски и индивидуални квалитет да дође до изражаја.

        Од теме полуфинала „трофејно и евролигашки” значајног не може се побећи, па се и тријумф над Мега Лексом гура у тај контекст. Колико црно - бели морају „више и боље” против вечитог ривала?

        - Прилично, јер имају одличну сезону, доминацију у регионалном такмичењу, минималан број пораза, предност домаћег терена, респектабилне партије у Евролиги...Све то захтева велики респект, али је и потврда квалитета великог противника. Са друге стране, ми смо се, у поређењу са стањем на почетку сезоне, комплетирали, играмо сасвим добро, а има још простора. У сваком случају, следи једна занимљива полуфинална серија - интерсантно је закључио Миленко Тепић.

        У последњем тријумфу и скоро беспрекорном низу отакада је у новијој историји међусобних дуела, црно-бела чета ће минималистички уживати. До 14. марта и полуфинала над полуфиналима, није пуно преостало...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари