Менаџер Денвера: Јокић нам дао идентитет

БИЛИ СМО У ПОТРАЗИ ЗА ТИМ ИДЕНТИТЕТОМ, БИЛИ СМО ОФАНЗИВНА ЕКИПА, АЛИ НЕ И ДЕФАНЗИВНА

Никола Јокић

        Легендарни литвански кошаркаш Артурас Карнишовас пре неколико дана је промовисан у новог генералног менаџера Денвер Нагетса.

        Карнишовас је један од најзаслужнијих за долазак Николе Јокића у Колорадо, он је са досадашњим генералним менаџером Тимом Конелијем изградио језгро екипе коју уз Србина сада чине Џамал Мареј, Гери Херис, Хуанчо Ернангомес.

       „Јокић се премишљао док није одлучио да изађе на драфт. Мислим да смо били најагресивнији да га задржимо ту. Није као да нико није знао за њега пре драфта, па смо срећни што смо успели да га изаберемо. Најтеже за њега је био развој снаге који је потребан за лигу. Што се тиче вештине то је све имао - шут, пас и остале ствари. Кретао се као најбољи центри само захваљујући томе. Сви су се питали како се прилагодио и успео у лиги без снаге“, рекао је Карнишовас.

        За само две године Јокић је од нејаког момка из Србије постао лидер тима и играч око кога ће Нагетси да граде екипу.

       „Јокић нам је дао идентитет који смо тражили. Прошле године смо били у потрази за тим идентитетом. Били смо офанзивна екипа, али не и дефанзивна. Морамо да унапредимо тај сегмент, али смо скоро сигурни да смо нашли играче да их уметнемо уз Николу. Имамо језгро, играче који могу да се добро крећу без лопте, додају, пронађу простор за шут, то ће нам помоћи да тражимо нове, чак и на драфту“, истакао је Литванац.

        Карнишовас никад није играо у NBA, али је добро упознат са америчким кошаркашким системом јер је четири године играо на колеџу почетком 1990-их.

        Има скоро 15 година менаџерског искуства у NBA, радио је четири године у седишту лиге и пет у Хјустон Рокитсима, а у Денверу је од 2013. на позицији асистента генералног менаџера.

        Претходних недеља је био кандидат за генералног менаџера Милвоки Бакса и Бруклин Нетса, али је ипак остао у Колораду где је заменио Тима Конелија, новог председника кошаркашких операција.

        Њих двојица су претходних година драфтовали између осталих Јусуфа Нуркића и Јокића 2014, те Ернангомеса прошлог лета, а у четвртак ће Нагетси бирати са 13, 49. и 51. позиције на новом драфту.

       „Тешко је пронаћи на 13. позицији играча који вам може одмах помоћи. Верујемо да већ имамо квалитетан тим, али нећемо стати. И даље тражимо таленат и играче који могу да се уклопе“, закључио је члан репрезентације Литваније која је 1995. изгубила од СР Југославије у финалу Европског првенства у Атини, те бронзани за Олимпијских игара 1992. у Барселони и 1996. у Атланти.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари