Мечеви Партизана најпосећенији у АБА лиги

УПРКОС ЈЕДНОМ ОД НАЈЛОШИЈИХ СТАРТОВА У ПРОТЕКЛОЈ ДЕЦЕНИЈИ

И ИЗОСТАНКУ ИЗ ЕВРОЛИГЕ, „ГРОБАРА“ ОКО 5.500 ПО УТАКМИЦИ

Навијачи црно-белих редовно пуне трибине „Пионира“

         ПАРТИЗАН је још једном оправдао свој реноме који је годинама градио у Европи. Упркос једном од најлошијих стартова у протеклој деценији и изостанку из Евролиге, „гробари“ и даље пуне халу кад играју њихови љубимци.

         Са просеком око 5.500 навијача по утакмици, црно-бели су трећу годину узастопно најгледанији клуб у АБА лиги. Партизановци су показали да им није битно против кога игра њихов омиљени клуб, већ да помогну љубимцима у бескомпромисној борби за пласман у плеј-оф Јадранске лиге.

         Када је Нолан Смит на прошлосезонском фајнал-фору АБА лиге у београдској „Комбанк арени“ срушио Партизан тројком са пола терена у последњој секунди, сви су мислили да ће то бити ударац од кога се ни навијачи ни људи из клуба неће у скоријој будућности опоравити. Поготово што је тај пораз значио да чета Душка Вујошевића после пуних 12 сезона неће играти Евролигу.

         Ипак, навијачи су показали да се под сводовима „Пионира“ гледа само Партизан, а не противник са друге стране. Млади црно-бели тим није имао прилике да одмерава снаге против Реала, Макабија, ЦСКА или Барселоне, али је хала била дупке пуна и против Крке, Будућности, Цедевите, а наричито у суботу против Олимпије (7.000).

          „Гробари“ су препознали сложеност ситуације у којој се налази клуб из Хумске, па својом подршком и даље помажу да се црно-бели, уз повремена скретања, држе курса који води до завршнице плеј-офа АБА лиге. Ово најбоље поткрепљује чињеница да је на утакмици против Цедевите испред „Пионира“ остало још 3.000 навијача без карата, феномен који није био често виђан ни у најславнијим евролигашким данима.

         Иначе, Партизан је и прошле сезоне био најгледанији тим у АБА лиги са просеком од око 5.200 навијача по утакмици, а ове године се та бројка чак и повећала за скоро 300 гледалаца по мечу. Подсетимо, црно-бели ће још четири пута до краја прве фазе Јадранске лиге играти као домаћини, а ако се има у виду да најбитнији окршаји тек предстоје, врло вероватно ће се тај просек додатно „поправити“.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари