Марко Пецарски: Били смо гладни победа…

ОБЕЋАО САМ ДА ЋЕМО БИТИ НА ПОДИЈУМУ ЈОШ У ЈУНУ, ЧЕКАЛИ СМО ОВО ВЕЋ ДУЖЕ ВРЕМЕ, ПОРУЧИО ЈЕ МИШКОВИЋ

Славље Србије

        Србија се попела на кров Европе у Братислави. Млада репрезентација (узраст до 18 година) је синоћ у финалу савладала Шпанију у финалу јуниорског Евробаскета са 74:62 и тако стигла до титуле.

        Награду за најкориснијег играча (MVP) је добио Никола Мишковић (23 поена).

        - Невероватно је, не могу да опишем како се осећам. Обећао сам да ћемо бити на подијуму још у јуну. Чекали смо ово већ дуже време. Не само да смо заслужили медаљу, већ смо освојили златну, најбољу. Завршили смо меч у нашем стилу, преокретом. Већ смо се навикли на то на овом шампионату и сјајно је. Ови момци су показали карактер, борили су се и желим да се држимо заједно у годинама које долазе - поручио је Мишковић.

 

        Одличну партију у финалу је пружио и Марко Пецарски (14, 11ск).

        - Феноменално је, никада нисам осетио овако нешто. Били смо стегнути пре меча, осећали смо притисак, али је био позитиван. Показали смо велику жељу, радили смо за ово током целог турнира. Хештег „гладни смо” је показао нашу глад и сада смо дошли на центар терена са трофејом у рукама и могу да кажем да смо сити. То је била поента, били смо гладни победа, медаља и сада смо завршили на првом месту - закључио је Пецарски.

        На снимку можете погледати целу утакмицу као и доделу медаља и славље изабраника Владе Јовановића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари