Марина Маљковић зове девојчице у Арену…

РЕЗУЛТАТИ НАШЕГ РАДА СУ ОСМЕСИ НА ЛИЦИМА НАШИХ МАЛИХ КОШАРКАШИЦА - РЕКЛА ЈЕ МАЉКОВИЋЕВА

Марина Маљковић

        Марина Маљковић још једном је обрадовала своје мале кошаркашице из Покрета за женску кошарку предивним дружењем и утакмицом у малој сали Београдске арене, у којој од пре месец дана сваког викенда девојчице заинтересоване да уђу у свет кошарке могу да дођу на бесплатне тренинге.

        Сјајном догађају присуствовало је 400 девојчица, уз долазак малих кошаркашица из Косовске Митровице и Кисача.

        - Пре свега желела бих да истакнем велико задовољство што смо обезбедили девојчицама да бесплатно тренирају кошарку у Београдској арени, која пружа врхунске услове за рад и развој и позвала бих све заинтересоване да нам се прикључе на тренинзима сваког викенда у току актуелне школске године. Хвала директору Арене господину Ђорђу Милутиновићу на гостопримству. Такође бих посебно поздравила мале кошаркашице из Косовске Митровице и Кисача које су први пут део једног нашег овако великог догађаја. По традицији, на крају године организујемо дружења у жељи да девојчицама дамо могућност да на терену покажу све оно што су до сада научиле. Резултати нашег рада су осмеси на лицима наших малих кошаркашица - рекла је Марина Маљковић, шеф стручног штаба Галатасараја, која је посебно поздравила специјалне госте из Турске - Озге Алев, генералну менаџерку Галатасараја, Неврије Јилмаз, помоћног тренера Галатасараја и бившу легендарну репрезентативку Турске, Хајдара Ерогана, некадашњег голмана Галатасараја, Џанан Ердоган, бившу играчицу Галатасараја и функционерку Турског кошаркашког савеза и Хашима Аја, бившег физиотерапеута турске репрезентације.

        Некадашња селекторка Србије се још једном захвалила свим пријатељима који помажу да ова изузетна друштвено корисна иницијатива, али и изузетна акција за просперитет и популарност женске кошарке траје, а то су Телеком Србија, Рода, Адико банка, Кока кола ХБЦ, као и локалне самоуправе у којима се спроводе бесплатни тренинзи.

        - Са поносом могу да кажем да је у ове две године кроз Покрет прошло 1000 девојчица. То је велики резултат за женску кошарку у Србији. Моја основна идеја је да девојчицама обезбедимо бесплатну ваншколску активност, да им укажемо на важност физичке активности и да их кроз интересантне тренинге уведемо у прелепи свет кошарке. Задовољство малих кошаркашица и њихових родитеља говоре да смо на правом путу. Наши планови су дугорочни, јер желимо да помогнемо у стварању здравијег друштва, али и у стасавању што већег броја играчица, које ће у блиској будућности конкурисати за дрес репрезентације Србије - закључила је Марина Маљковић.

        Термини бесплатних тренинга у малој сали Београдске арене су суботом и недељом од 12 до 13 часова и отворени су за све девојчице основношколског узраста које желе да уђу у чаробни свет кошарке. Такође, бесплатни тренинзи кошарке за девојчице спроводе се и у основним школама „Михајло Петровић Алас“, „Краљ Петар I“, „Милена Павловић Барили“, „Владислав Рибникар“ и „Бранко Радичевић“, спортским центрима „Врачар“, „Мајдан“, „Топ спин“, „Визура“ и „Олимп“ у Београду, као и у Обреновцу, Младеновцу, Пожаревцу, Оџацима и Кисачу.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари