Марина Маљковић нови тренер Галатасараја

ОВОГ ЛЕТА ЋЕ У РИЈУ ПРЕДВОДИТИ КОШАРКАШИЦЕ СРБИЈЕ - ЗВАНИЧНЕ ШАМПИОНКЕ ЕВРОПЕ

Марина Маљковић

        Марина Маљковић сели се у Турску где је и званично именована за новог тренера Галатасараја.

        „После три сезоне у Лиону било је време за нове изазове. Постала сам жељна новог искуства. Драго ми је што сам дошла у велики клуб који представља гиганта у свим спортским дисциплинама“, рекла је Маљковићева.

        Маљковићева је доведена како би покушала да клуб из Истанбула врати у сам врх турске кошарке, а самим тим и у Евролигу.

        Галатасарај је ове сезоне елиминисан у четвртфиналима турског првенства и Евролиге, што је испод нивоа који се очекује од тог клуба, који је пре само две сезоне био првак Европе и који је претходне две године освајао титулу у домаћем шампионату.

        „Свесна сам величине изазова који је испред мене. Галатасарај је клуб који је навикнут на трофеје и титуле. Амбиције овог клуба су највеће могуће, тако да ће и очекивања бити изузетно висока, а ја верујем да могу да их испуним. У тиму ћу имати шест перспективних играчица и један од главних циљева је да им помогнем и омогућим да крену да се развијају у правом смеру“, рекла је Маљковићева, која ће овог лета предводити кошаркашице Србије, званичне шампионке Европе, на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        Галатасарај је најтрофејнији женски кошаркашки клуб у Турској са 13 титула првака, 11 трофеја у Купу Турске и по једном титулом Евролиге, Еврокупа и Суперкупа Европе, а наредне сезоне ће се такмичити у Еврокупу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари