Мало нам било и 13 поена предности

ЦРНА ГОРА КОШЕМ У ПОСЛЕДЊОЈ СЕКУНДИ САВЛАДАЛА СРБИЈУ - 71:73

  • Црна Гора је имала и спортске среће и млађаног Николу Ивановића који је убацио осам кључних поена (две „тројке“), а његов је био и победоносни последњи шут `Кецман из Загреба` са пола терена

         НАЈБОЉИМ кошаркашима Србије за победу против Црне Горе - у другом колу квалификација за Европско првенство у Словенији – није била довољна ни предност од 13 кошева на пет минута пре краја утакмице!

         Црна Гора је направила велико изненађење кошем најмлађег играча на терену, 18-годишњег Николе Ивановића, који је уз звук сирене с пола терена (са 14 метара) убацио лопту кроз обруч Србије. Било је то коначних и сензационалних 71:73 (23:15,12:20,20:17,16:21). Пред 18.000 гледалаца у Комбанк арени.

         У првом званичном дуелу две селекције.

         По ко зна који пут се показало: да Милош Теодосић може да буде и „мајка“ и „маћеха“ националног тима. Лидерски је учествовао у серији 12-2 у првих пет минута последње деонице са осам поена, а затим је направио серију лоших потеза који су знатно допринели да се већ грогирани противник усправи и узврати ударац.

         У два наврата је промашио по бацање, без резона шутнуо за три поена, а осам секунди пре краја направио фаул после ког су Црногорци изједначили. Наравно, није његова сва кривица за пораз његова.

         Црна Гора је имала и спортске среће и свог „Душана Кецмана” - млађаног Ивановића који је убацио осам кључних поена (две „тројке“), а последњи шут је био `Кецман из Загреба.

         Србија је имала „рупу” на центарској позицији.

         Штимац није могао да дође до изражаја јер је Павићевић тактички успео да осујети нашу игру из „пикенрола“, а Мусли није ни улазио у игру.

         Наши најискуснији кошгетери - Кешељ, Тепић и Савановић - били су испод очекиваног реализаторског нивоа, а нејасно је због чега је Ивковић после одличних седам минута у првој четвртини „закуцао“ за клупу Бјелицу.

         Гледалаца: 18.000. Судије: Артеага (Шпанија), Лотермозер (Немачка) и Латисевс (Летонија).

         СРБИЈА: Теодосић 21 (једна „тројка“), Тепић 2, Рашић 8 (2), Паунић, Бјелица 5 (1), Савановић 5 (1), Кешељ 2, Ерцег 5 (1), Мачван 17, Недовић 2, Штимац 4. Није играо Мусли.

         ЦРНА ГОРА: Михаиловић, Суад Шеховић 17 (5), А. Поповић 11 (1), Сеад Шеховић 4, Секулић 2, Рочести 6, Драгићевић 6, Бјелица 6, Дубљевић 11 (1), Дашић, Ивановић 10 (2). Није играо М. Поповић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари