Маљковић: Сада смо сви фокусирани на пут

НЕКИМ СТВАРИМА САМ ЗАДОВОЉНА, А НЕКЕ И ДАЉЕ НИСУ НАЈБОЉЕ, ИМАМО СЕДАМ ДАНА ДА ТО ИСПРАВИМО

Марина Маљковић са девојкама

        Селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић рекла је да је цела екипа тренутно концентрисана на дугачак пут за Рио де Жанеиро, да би што боље допутовала и климатизовала се за Олимпијске игре.

        „Максимални фокус и концентрација свих нас су посвећени путу у суботу. Ми смо после две пријатељске утакмице са Турском тренирали, радили. Има ствари којима сам задовољна, а неке и даље нису на најбољем могућем нивоу. Имамо седам дана да то исправимо, али смо сада сви фокусирани на пут“, рекла је Маљковићева новинарима на отвореном тренингу у Београду.

        Србија сутра у подне креће за Рио, а путује преко Дубаија. Цео пут би требало да траје 14 сати.

        „Имамо одређених проблема који нам лебде изнад главе од почетка припрема, а то су три кошаркашице које су дошле касније (Соња Петровић, Ана Дабовић и Александра Црвендакић). Оне имају проблеме због аклиматизације. Сада је сва пажња лекарског тима усмерена на припрему да пут прође што боље и на аклиматизацију на олимпијско село, да се, не дај боже, нешто тамо не искомпликује“, рекла је селекторка.

        Играчице су вечерас добиле слободно да се припреме за пут.

        Соња Петровић и Ана Дабовић играле су у WNBA, док је Александра Црвендакић играла на Европском првенству за играчице до 20 година, на коме је Србија дошла до полуфинала, а млада српска играчица изабрана је у прву петорку тима.

        „Не знам како бих то речима описала, али сам пресрећна јер сам са 20 година у екипи европског првака, што је велика част, а онда сам и у тиму који иде на Олимпијске игре. Не идемо тамо само да учествујемо. Мислим да ове девојке вреде, што су показале и прошле године. Није ми било тешко да се уклопим, све су ме прихватиле и хоће да ми помогну да учим од њих“, рекла је Александра Црвендакић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари