Маљковић и девојке обишле штанд Уницефа

ВЕОМА САМ СРЕЋНА ШТО МОГУ ДА ПРОМОВИШЕМ ВРЕДНОСТИ ИЗА КОЈИХ УНИЦЕФ, РЕКЛА ЈЕ ПЕЈЏ

Невена Јовановић, Данијел Пејџ, Марина Маљковић и Саша Чађо

        Селекторка Србије Марина Маљковић и репрезентативке Данијел Пејџ, Саша Чађо и Невена Јовановић пред одлазак у Рио посетиле штанд UNICEF-а.

        Кошаркашице Србије позвале грађане да се прикључе Клубу пријатеља UNICEF-а како би кроз редовне месечне донације подржали највреднији ресурс који имамо - децу.

        „Поносна сам јер имам могућност да на овај начин подржим UNICEF, који деценијама помаже деци у нашој земљи. Ова организација улаже огромне напоре да би они имали срећније детињство, услове да уче, буду здрава и безбрижна“, рекла је селектор кошаркашица Србије Марина Маљковић.

        „Моја мисија, као тренера и селектора националне женске репрезентације, је да негујем тим који постиже добре резултате на терену, али и да мотивишем децу да се баве спортом и негују праве вредности. Волела бих да започнемо и наставимо низ добрих дела и да тако помогнемо онима којима је то најпотребније. Свачије мало на крају значи много за промене и лепше детињство деце у нашој земљи“, истакла је Марина Маљковић.

        Кошаркашица Данијел Пејџ изјавила је да је неизмерно важно да утакмицу за добробит деце у Србији играмо уједињени као тим, и да верујемо да будућност деце у нашој земљи зависи од сваког од нас.

        „UNICEF је најугледнија организација која се бави децом и веома сам срећна што могу да промовишем вредности иза којих стоји. Сви ми можемо да будемо део тима који ствара боље услове за децу, за садашње и будуће генерације“, рекла је Пејџ.

        Невена Јовановић, осврнула се на то колико је значајно бити посвећен мисији чији је циљ стварање бољег друштва.

        „Када свако од нас зна да ако учествује у нечему, макар то било и симболично, свима може да буде добро. На тај начин постајемо члан тима који мења ствари набоље, за децу и за цело друштво“.

        Саша Чађо искористила је ову прилику да подсети на важност давања и помагања другима „јер је то једно од најлепших и најплеменитијих осећања.“

        „Само када смо хумани и окренути другима, колико и себи, можемо бити истински срећни. Уосталом, заједно смо јачи - у животу и на терену“, рекла је млада кошаркашица Србије.

        Штанд UNICEF-а постављен је у центру Меркатор у мају ове године, са циљем прикупљања редовних донација за програме које ова организација спроводи у Србији.

        Кампању су до сада подржале бројне јавне личности, попут Александра Саше Ђорђевића, амбасадора UNICEF-а и селектора мушке кошаркашке репрезентације Србије, као и младих глумаца и глумица Александра Радојичића, Бојана Перића, Тамаре Крцуновић, Јелене Гавриловић и многи други.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари