Ловерњ: Највише дугујем Дулету Вујошевићу

ПРЕД МЕЧ СА СРБИЈОМ ИСТИЧЕ ДА НАЈВЕЋЕ ЗАСЛУГЕ ЗА ТО

ШТО ИГРА ЗА НАЦИОНАЛНИ ТИМ ИМА ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА

Жофри Ловерњ

        Жофри Ловерњ вечерас ће се у тиму Француске супротставити селекцији Србије у пријатељском дуелу у Комбанк арени.

        Бивши кошаркаш Партизана пресрећан је што је опет стигао у Београд, који ће се потрудити да покаже својим саиграчима из репрезентације.

        „Не знам колико сам пута рекао да је Београд мој други дом, који ми је много тога пружио“, изјавио је прво за „Вечерње новости“ Ловерњ.

        Кошаркаш Денвера истиче да Партизан увек носи у срцу и напомиње да највеће заслуге за то што игра за национални тим дугује свом бившем тренеру.

        „Дуле Вујошевић је највећи разлог зашто сам данас овде, у репрезентацији Француске. То никада не могу да заборавим. Пружио ми је у Партизану велику прилику“.

        Крилни играч свакодневно прати шта се дешава у његовом бившем клубу.

        „Чујем се са бившим саиграчима и људима које сам упознао ван паркета док сам носио дрес Партизана. Такође, свакодневно отварам српску штампу на интернету. Знам да је тешка ситуација у клубу, али такође знам да ће Партизан опет бити на врху. Имају сву моју подршку“, рекао је Ловерњ.

        Француски кошаркаш зна да његов тим очекује много тежи меч против Србије у Београду, у односу на онај пре неколико дана у Нансију.

        „Гајимо велико поштовање према вашој репрезентацији, која је добра, као и свих ранијих година. На прошлом мечу, у Француској су изостала три важна играча, Теодосић, Ерцег и Милосављевић и не сумњам да ће сада бити бољи. Очекује нас веће искушење. Биће занимљиво, не само због игре, него верујем и љубитеља кошарке у Београду, за које знам колико воле овај спорт“, истакао је Ловерњ и јасно ставио да знања да упркос респекту према „орловима“ Француска нема намеру да на овом Еуробаскету преда круну освојену пре две године у Словенији.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари