Кузмић: Моја игра је производ тимске хемије

НЕМАМО РАЗЛОГА ЗА СЛАВЉЕ, НИШТА НИСМО ОСВОЈИЛИ И МОРАМО ДА ОСТАНЕМО ФОКУСИРАНИ

Огњен Кузмић

        Центар Црвене звезде Огњен Кузмић није очекивао овакву сезону, како тима, тако и лично и не може да верује да је тим забележио свих пет победа у јануару.

        Кузмић је у том периоду изабран за најкориснијег играча (MVP) Евролиге.

        „Кошарка је тимски спорт и нико не може сам да игра, моје партије су продукт одличне тимске игре, хемије и комуникације. Све то ми омогућава да будем на високом нивоу. Имао сам одличне сезоне и раније, али не на оваквом нивоу такмичења, и надам се да ћу наставити у истом ритму. Дефинитивно играм сезону каријере“, рекао је Кузмић за сајт Евролиге.

        Он је признао да га је изненадио перфектан учинак у прошлом месецу и тријумфи над Жалгирисом, Фенербахчеом, Макабијем, Басконијом и Панатинаикосом.

        Звезда у 21. колу Евролиге дочекује Анадолу Ефес у петак увече (20:45), а потом гостује шампиону Европе ЦСКА у Москви 9. фебруара.

        „Нисам очекивао да ће бити баш тако, јануар је био невероватан. Тешко ми је да поверујем, мислим да је излишно рећи да смо презадовољни. Није лако остати прибран, али смо у јаком ритму утакмица и о свакој наредној размишљамо. Немамо разлога за славље, ништа нисмо освојили и морамо да останемо фокусирани. Ипак, свесни смо шта смо урадили“, рекао је српски репрезентативац.

        Кузмић, који је први скакач Евролиге са 8,1 ухваћеном лоптом по утакмици, присетио се велике победе над Фенербахчеом (75:73) у Београду и блокаде у последњој секунди на Екпеом Јудом.

        „То је била једна од најтежих утакмица сезоне, физички и ментално, све време је био изједначен дуел. На тајм-ауту смо се договорили да не правимо фаул, иако смо били свесни да бисмо примљеном тројком изгубили. Претходно је Јудо постигао неколико поена преко мене, али је сам у последњем нападу остао у рекет приликом њиховог пик-енд-рола и остао прибран“, каже центар Звезде.

        Према његовим речима, кошаркаши Црвене звезде не желе себи да стављају додатни притисак пласмана у плеј-оф Евролиге.

        „Скор 12-8 је озбиљан, али нема потребе да стављамо додатни терет јер има још много да се игра. Навијачи могу да очекују много, али ми морамо да останемо сконцентрисани“, закључио је Кузмић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари