КСС би опет Марину Маљковић за селектора

ПРЕДСЕДНИК КОШАРКАШАКОГ САВЕЗА ПРЕДРАГ ДАНИЛОВИЋ ОТПУТОВАО

У ИСТАНБУЛ НА ПРЕГОВОРЕ

Марина Маљковић

        Кошаркашице Србије могле би ускоро да добију новог - старог селектора, Марину Маљковић.

        Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, отпутовао је у Истанбул како би са Марином Маљковић разговарао о повратку на чело женске селекције Србије, преноси „Спортски журнал“.

        Даниловић је у Турску отишао заједно са потпредседницом КСС задуженом за женску кошарку Аном Јоковић, што је додатна потврда да ће са тренером Галатасараја управо разговарати о могућности да се врати на успешну позицију.

        Марина Маљковић је са женском селекцијом Србије остварила највећи успех у историји. На клупу је села 2011. године и потом су освојиле титулу шампиона на Европском првенству 2015. године, а онда и бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.

        Почетком ове године Маљковићева је саопштила да подноси оставку због „емотивног и физичког пражњења“, па се посветила само раду у Галатасарају.

        На њено место доведен је Стеван Караџић, али већ на првом такмичењу, Европском првенству у Чешкој, Србија је остварила далеко лошији пласман од оног које је бележила предвођена Марином Маљковић.

        Српске кошаркашице заустављене су у осмини финала, када их је победила Летонија резултатом 75:70, након чега су званично заузеле 11. место.

        Србија је добила организацију Европског првенства 2019. године, а очигледна жеља руководства КСС је да национални женски тим на том такмичењу води најуспешнији селектор у историји.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари