КСС без дописа од FIBA о турниру у Београду

ТУРСКИ МЕДИЈИ ПИШУ ДА ЈЕ КАО АЛТЕРНАТИВА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ТУРНИРА ВЕЋ ИЗАБРАН ПРАГ

  • Кошаркашки савез Србије није добио никакав допис са упозорењем да би квалификациони турнир за одлазак у Рио могао бити одузет. Све би могло бити јасније после састанка у седишту FIBA у понедељак

        Наговештаји да би FIBA могла да одузме Београду организацију квалификационионог турнира за Олимпијске игре уколико се АБА лига приклони Евролиги изазвао је велику буру у јавности.

        Званично, у Кошаркашки савез Србије није стигао никакав допис FIBA који упозорава на такав сценарио, али су челници Савеза опрезни.

        Све би требало да буде јасније после састанка FIBA са националним кошаркашким савезима у понедељак у Женеви, којем ће присуствовати председник и потпредседник КСС Драган Ђилас и Дејан Томашевић.

        Томашевић каже да не жели да се бави спекулацијама.

       „Тешка су времена и требало би бити обазрив. Морамо да будемо дипломате, да се трудимо да заштитимо интересе клубова и онога што је најважније, а то је репрезентација Србије“, кратко је за „Вечерње новости“ изјавио потпредседник КСС.

        Ипак, по оној старој „где има дима, има и ватре“ „Спортски журнал“ преноси писање турских медија да у случају да Београду буде одузета организација квалификационог турнира за Олимпијске игре, као алтернатива је већ изабран Праг.

        Квалификациони турнир за Рио биће организован од 4. до 9. јула у Комбанк арени, а на њему ће осим селекције Србије учествовати и репрезентације Анголе, Порторика, Јапана, Чешке и Летоније, а само ће победник обезбедити наступ на Олимпијским играма у августу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари