Крај АБА лиге или Срби и Хрвати самостално?

ИЗГЛЕДА ДА ЋЕ СЕ ОД СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ИГРАТИ САМО НАЦИОНАЛНА ПРВЕНСТВА

        Регионална кошаркашка лига после 15 године престаће да постоји у досадашњем формату и играће се после националних првенстава, а све као последица сукоба на релацији Евролига - FIBA.

        Наиме, како наводе медији у региону, а то је данас потврдио и председник Кошаркашког савеза Словеније Матеј Ерјавец већ су почели први разговори на тему формирања новог такмичења.

        Словенци су данас званично саопштили да су повукли подршку садашњој АБА лиги, то је пре неколико дана урадио КСБиХ, а ускоро би требало и Кошаркашки савези Србије и Хрватске, који не желе да њихови национални тимови буду избачени из FIBA такмичења.

       „Када бисмо подржавали, то би нас довело у судбину Шпаније. Не подржавамо АБА лигу у овом облику, а не подржавамо ни Еврокуп. Спремни смо да суспендујемо клуб који жели да игра то такмичење. Разговарао сам са представницима Олимпије. Разумеју наш потез“, истакао је Ерјавец и додао:

       „Срби и Хрвати планирају ново регионално такмичење које би се играло по завршетку националних шампионата. Оно би требало да почне по завршетку квалификација за Европско првенстви 2017. године“, закључио је Матеј Ерјавец, а преноси Косарка.си.

        У међувремену, у четвртак, почиње финална серија плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса. Видећемо да ли ће оно уопште постојати у овом облику наредне сезоне. Можда ће то бити и последње финале регионалне лиге, бар на неко време...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари