Кошаркаша репрезентација вечерас са Француском

СЕЛЕКТОРА ИВКОВИЋА ИНТЕРЕСУЈЕ КАКО ЋЕ СЕ НА ТУРНИРУ У АНТИБУ УКЛОПИТИ ОПОРАВЉЕНИ ЛУЧИЋ

Дуда Ивковић

        СЕЛЕКТОР Србије Душан Ивковић повео је јуче 14 репрезентативаца на турнир у Антибу, где ће вечерас против Француске (20.30) одиграти седму припремну утакмицу за Евробаскет у Словенији. Дан касније, у истом термину, ривал је селекција Грузије. У Београду су на опоравку остали Немања Недовић и Милош Теодосић, док ће се први пут у саставу наћи Владимир Лучић.

        - Интересује ме како ће се Лучић уклопити - рекао је Ивковић уочи пута у Француску. - Имамо довољно простора за опоравак играча и побољшање тимске игре, тако да ће сви добити шансу. До сада нисмо имали среће с повредама, надам се да ће убудуће бити боље.

        Французе су мимоишли пехови, па је селектор Венсан Коле већ одредио 12 путника за Словенију. У искусној дружини Тонија Паркера биће и Партизанов крилни центар Жофри Ловерњ, док је Лео Вестерман отпао у последњем кругу.

        - Они то могу себи да приуште, јер имају искусан тим који је један од фаворита на Европском првенству. Ми смо у таквој ситуацији да морамо да одложимо скраћење списка до последњег тренутка. Нема ни разлога да ови млади играчи пролазе кроз стрес.

        „Триколорима“ ће ово бити пета припремна утакмица, а први пораз доживели су у последњој у Стразбуру, где их је надиграла селекција Грчке (67:79).

        - Меч са Француском биће другачији од досадашњих, посебно од оних у Београду када су млади играчи добили шансу да играју на домаћем терену у пуној дворани. Нема потребе да буду под притиском, турнир у Антибу само је једна успутна станица. У петак ћемо одиграти и меч са Грузијом, коју одлично води наш тренер Игор Кокошков - каже Ивковић.

        Вече пре пута у Француску, Лучић је после дуге паузе одрадио први тимски тренинг.

        - Осећам се одлично и надам се да више нећу имати проблема. Важније од свега је да нас не прате пехови с повредама.

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари