КК Партизан НИС: Апартхејд Гогића се наставља

АКО СМО МИ КАЖЊЕНИ СА ДВЕ УТАКМИЦЕ БЕЗ ПУБЛИКЕ, А НАШ РИВАЛ ЈЕДНУ, ШТА ЈЕ СА САНКЦИЈАМА ПОСЛЕ ДРУГЕ УТАКМИЦЕ ФИНАЛА?

Душко Вујошевић

          КК Партизан НИС обратио се саопштењем на сајту клуба, затраживши од КСС да реагује на кршење пропозиција директора лиге Драгана Гогића.

          Саопштење клуба из Хумске преносимо у целости.

          - Апартхејд директора КЛС, Драгана Гогића, према КК Партизан НИС се наставља.

          Хоће ли КСС, или било која друга институција реаговати, попут недавног уплитања и спасавања избацивања наше репрезентације са предстојећег Светског првенства, због незнања нелегално постављеног директора Гогића, када већ није после толико кршења пропозиција последњих недеље и месеци.

          После друге утакмице финала плеј-офа, КК Партизан НИС је дупло више кажњен од домаћина утакмице. Иако није зарадио ни једну техничку грешку, кажњен је од директора лиге, углавном због вербалног и модног деликта.

          КК Партизан НИС осуђује и не оправдава бацање разних предмета од стране својих навијача на паркет, посебно ка клупи Црвене звезде Телеком на првој утакмици. Ако смо ми кажњени са две утакмице без публике, а након недавних дешавања у Железнику, наш ривал једну, шта је са санкцијама после друге утакмице финала. На тој утакмици наш тренер гађан је пиротехничким средствима, погођен је упаљачем у главу наш капитен, погођени су новинари, и уништен је њихов компјутер. А што је најгоре повређена су и деца.

          Гогић нама суспендује терен за утакмице финала, а нашем ривалу заборавља или неће да примени исту казну играња без публике. Поједине играче лиценцира, селективно и мимо пропозиција, одређује против кога могу да играју, а против кога не.

          Због чега су вршени притисци од стране директора Гогића на судије и делегата да измене свој извештај, са прве утакмце финала? Пошто то нису прихватили, Гогић је измислио казну за Сашу Павловића. Наш играч је кажњен зато што је желео да заштити Милутинова. Кажњен је на исти начин као и иницијатор туче који је рвачки насрнуо на нашег младог репрезентативца. Требамо ли потезе Нелсона да окарактеришемо као покушај наношења тешких телесних повреда, требамо ли да покренемо судски спор, као и против цивила на тој утакмици, Тејића?

          Ако се директор Гогић позива на гледање ТВ снимка, зашто није гледао ко је први ударио Милутинова? Зашто није санкционисао мучко ударање са леђа, без лопте, Богдана Богдановића у другој утакмици финала? Да ли је требао да реагује Богдановић или поново неко са клупе, да га штити од насртаја на паркету? Или се покварио видео плејер?

          Због чега је кажњен Жофри Ловерњ, како пише Гогић због дисквалификујуће грешке, а он је завршио прву утакмицу? То је бар било лако уочити, пошто је уз њега на паркету остао само још један наш играч.

          Треба ли КК Партизан НИС ван спортских институција ове земље да потражи заштиту од самовоље, бахатости, кршења пропозиција једног нелегално изабраног директора? КК Партизан НИС се нада да ће бар КСС, иако није реаговао на нелегалан начин и место избора директора лиге, спречити његово деловање, због којег је могла да страда наша сениорска репрезентација, као што је због његовог налогодавца пре седам година страдала јуниорска, која је била избачена са незваничног СП у Манхајму.

          КК Партизан је прихватио своју кривицу за инциденте на првој утакмици. Није прихватио понуду да наставак заврши са четири, већ три играча, за шта постоје ТВ снимци. Није се жалио на материјалну повреду правила пред наставак утакмице, после инцидената, када нам је грешком арбитара одузета лопта, као и два слободна бацања. Да ли би директор поништио утакмицу, као што је то учињено у Немачкој, где се поштују пропозиције?

          Партизан ће играти и без публике, као што је играо и без Павловића. Раније је прихватио да суде судије из иностранства, у другим лигама у које су га исти ти гурали и условљавали да игра. КК Партизан НИС није сам напуштао нити урушавао КЛС, обезвређивао је, одузимао јој проходност прво за Еврокуп, а потом и Евролигу, у коју је, такође, могао први са трогодишњим уговором као Будућност, као што је сам у АБА, уз да бира и поведе још један тим, али није.

          Поштовао је одлуке КСС, као и све касније промене око АБА и Евролиге, на своју штету, није правио проблем ни када су бирани Звездаши за претходног и актуелног председник КСС. Ни ген.сек бивши директор КК Црвена звезда, КК ФМП и ген.сек ФК Црвена звезда, па зар морамо да трпимо и Гогића?

          Питамо само, докле више кажњавања наших реакција или вербалног указивања на правно доказане преступе, докле измишљања казни, кошаркашке дискриминације најтрофејнијег клуба? Јединог кошаркашког европског првака из Србије, који је нашем граду и држави даривао велике представе у ТОП 16 или плеј офу Евролиге (четири Фајнал фора, шест АБА прстенова...), и одгајање великих репрезентативних асова и тренера.

          На крају имамо само два питања за господина Мирка Павловића:

          1. Да ли имају озбиљне примедбе на суђење на другој утакмици финала плеј офа, јер им критеријум суђења није одговарао зато што се последња четвтина није играла поново 5 на 3?

          2. Да ли је директор Гогић , који је до прошле године био плаћен од Звезде за анализу суђења, урадио бесплатно и последњу на коју се позива Мирко Павловић?

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари