Јовановић: Више пажње за „малу” Србију

КОШАРКАШКА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА УВЕРЕНА ДА СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ ТИМ

МОЖЕ ДО ВИЗЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Невена Јовановић

        - Не волим да причам унапред, али промениле смо слику о себи и сада се обраћа већа пажња на ту малу Србију. На прошлом ЕП смо биле у најбоље четири екипе, и сигурно да се после тог такмичења доста причало о нама, али то је иза нас. Остаје нам да као и увек вредно и јако радимо, да наставимо где смо стали и да што боље дочекамо Светско првенство - рекла је Јовановићева.

        Она је уверена да српски национални тим може до визе за Олимпијске игре, које ће се наредне године одржати у Рио Де Жанеиру.

        - Верујем и увек сам веровала у наш тим, играчице, тренера и све људе везане за репрезентацију. За нас ништа није немогуће, подсетимо се оне борбености од малопре. Ако је то био мој адут, онда је то свакако оно по чему је ова репрезентација позната, па ће свака девојка својим индивидуалним доприносом помоћи у остварењу заједничког циља - истакла је Невена Јовановић.

        Према њеним речима, она се увек бори до краја ако је циљ заиста вредан.

        - Ако је нешто заиста вредно, борим се до краја, било то теже или лакше. У кошаркашком смислу је то лакше, увек мораш да се бориш. Уосталом, због тога сам и почела да тренирам, увек сам хтела да се намећем, побеђујем - рекла је ова 24-годишња кошаркашица мађарске екипе Печуј.

        Поред ње у мађарском тиму су још две сународнице, а тренер је такође Србин, Жељко Ђокић.

        - Поред две српске играчице имамо и једну Мађарицу која прича српски, па између себе причамо српски, заједно са тренером, и некада нам је лакше и брже. Али, тренинзи, утакмице и сва тимска дешавања су на енглеском. Оно што је сигурно, псује се на српском - рекла је Јовановићева.

        Српска кошаркашица наступа другу сезону за Печуј, а ове је постала једна од водећих играчица у екипи, која се пласирала међу четири најбоље у мађарском шампионату.

        Јовановићева је истакла да је пласманом у полуфинале испуњен циљ са почетка сезоне, као и то да се њена екипа неће предати у борби за треће место.

        - Дали смо све од себе да уђемо у финале. Нисмо успели, није лако прихватити пораз, нисмо задовољне, али морамо даље. Од самог старта сезоне смо имали великих проблема, дуго нисмо били комплетни, што због играчица које су касниле зног наступа на Светском првенству, што због странаца, а и мучиле су нас повреде. Због тога први део сезоне није протекао баш најбоље, али ми се чини да екипа игра боље од нове године.

        Како је додала, прија јој улога у тиму.

        - Што се мене лично тиче, рекла бих да имам другачију улогу него претходне сезоне, која ми свакако прија. Мислим да сам оправдала указано поверење тренера и узвратила клубу својим играма све што су ми у претходне две сезоне пружили.

        Јовановићева је са Печујем играла и у Еврокупу, а искуство играња у европском такмичењу рекла је да сматра значајним.

        - Сигурно да значи, свакако да је било који европски ранг такмичења јачи од домаћег и свакако је да играчи могу кроз тај систем нешто да науче и извуку корисно. Мени лично се чини да је мађарска лига ове године јача него прошле, има више тимова где, како ми волимо да кажемо, свако сваког може да добије, па је уз Еврокуп и кроз ову лигу доста тога могло да се научи - рекла је Невена Јовановић.

        Она је рекла да јој много значи подршка тренера Ђокића у клубу, као и то да јој се свиђа град, за који се везала у међувремену.

        - Сигурно да је сваком играчу битно да игра, а ја овде имам пуну подршку тренера што ми доста значи. Већину девојака знам од прошле године, није било потребе за новим уклапањем, привикавањем. Са играчицама које су дошле ове године сам остварила одличан однос, што даје неку целокупну слику тима. Што се тиче града и ствари ван терена, осећам се понекад заиста као и да нисам у туђој земљи, много наших људи, спортиста, па сигурно да сам везана за ово место - рекла је Јовановићева.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари