Ивковић: „Отказе нико није помињао“

„ЧУДИ МЕ ДА СТРАНА СРЕДСТВА ИНФОРМИСАЊА БРИНУ

О САСТАВУ СРПСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

         Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је данас да је са кандидатима за тим за Европско првенство разговарао о њиховом здравственом стању, форми и статусима у клубовима и да има довољно времена да се евентуалне повреде санирају.

         Ивковић је недавно посетио српске играче у московском ЦСКА, Ненада Крстића, Милоша Теодосића, Владимира Мицова и Зорана Ерцега, а разговорао је и са Немањом Бјелицом чија екипа, Каха Лаборал је у том тренутку боравила у Москви.

         Селектор је разговарао и са српским играчима у Истанбулу, Урошем Трипковићем (Фенербахче), Душком Савановићем (Ефес) и Владимиром Штимцем (Банвит).

         Током тих разговора, према речима селектора, нико није помињао могућност отказа.

         Ивковић у изјави за сајт кошаркашког Савеза прокоментарисао и писање појединих страних гласила, које су пренели и многи домаћи медији, о могућем саставу репрезентације Србије за Европски шампионат у Словенији:

         „Чуди ме да страна средства информисања брину о саставу српске репрезентације за Европски шампионат и то у тренутку када још увек нисмо саопштили ни списак кандидата за национални тим. Ми се тренутно налазимо у фази праћења играча, а срећна је околност што имамо времена да посетимо потенцијалне репрезентативце у клубовима у којима тренутно играју и да директно разговарамо са њима.

         Као што сам веч истакао, разговори у Москви и Истанбулу били су веома квалитетни и отворени, али током тих разговора ниједном није постављено питање да ли неко жели да игра за репрезентацију Србије, јер је играње за српски национални тим нешто што се подразумева и представља велику част за сваког спортисту. Сигуран сам да је то велика жеља сваког нашег потенцијалног репрезентативца.

         Разговарали смо о њиховим професионалном статусу у клубовима, јер је јако битно да играчи када дођу на припреме имају решено то питање. Друга тема разговора била је њихова тренутна играчка форма и заједнички смо направилиу краћу анализу тренутне ситуације и могућности да се она унапреди. Такође, разговарали смо и о њиховом здравственом стању, пошто су сезоне изузетно дуге и напорне. Итекако водимо рачуна о томе да играчи имају могућност да се опораве и одморе од дугих сезона, а у консултацији са нашом здравственом комисијом, тражимо најбоље начине да се евентуалне повреде санирају“, рекао је селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић.

         Европско првенство у Словенији одржаће се од 4. до 22. септембра, а Србија је у групи са Литванијом, Црном Гором, Босном и Херцеговином, Македонијом и Летонијом.

         СОС канал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари