Ивковић: Недисциплина не може да се издржи

УТИЦАЈ МЕНАЏЕРА НА МЛАДЕ ИГРАЧЕ ЈЕ ОГРОМАН, ПА ДОЂЕ ДО ОВОГА ДА НЕМАЈУ КОНТРОЛУ НА ТЕРЕНУ НЕГО ШУТНУ КАД ГОД ИМ ПАДНЕ НА ПАМЕТ

Душан Ивковић

         Тешко је било и играти и гледати први меч Србије против Белгије (76:69) у Стожицама. Није се лако долазило до поена, није било течних акција, центри се нису користили колико је тактички предвиђено, зона се тешко пробијала, маса исхитрених шутева се тешко толерише, а 20 изгубљених лопти је најгори део статистике...

         Међутим, победе се само рачунају и бодови пишу, а Србија их сада већ има шест што је довољно за пласман у четвртфинале.

         - Утакмица је била тврда, тешка. Зона белгијског тима од старта нас није изненадила јер су слично играли са Французима. Томе је разлог што им је клупа краћа. Нема простора за критике, после важне победе. Наш тим јесте млад, али морамо да играмо са много више концентрације и у нападу и у одбрани. Дефанзива један на један је била испод нивоа овог шампионата. Серију исхитрениих шутева не може овај тим да издржи. Такву недисциплину у игри морамо да спречимо. Растемо, учимо, а ја као тренер морам да их учим како да побеђују - рекао је не много задовољан селектор Србије Душан Ивковић.

         Уследило је и објашњење шта спада под недисциплину:

         - Утицај менаџера на младе играче је огроман. Они међу собом, под утицајем тих менаџера, причају приче типа: „ко си ти кад ниси шутнуо бар девет, десет пута. Смешан си“ и онда дође до овога да немају контролу на терену него шутну кад год им падне на памет. Против Белгије углавном без резона. Поразговараће капитен Крстић са њима на ту тему.

         Страни новинари су питали Душана Ивковића за младог играча Василија Мицића.

         - Веома је талентован момак. Он има свега 19 година и ово му је прво велико сениорско такмичење. Пред њим је велика будућност. Он је играч који разуме да је велика разлика између јуниорског и сениорског такмичења. Биће он све бољи, већ то показује из меча у меч.

         Следи дан паузе, одмора, рехабилитације и припреме за наредног противника – Украјину. Нико не очекује лаку партију, без обзира на то што су Украјинци убедљиво поражени од Летоније.

БОГДАНОВИЋ: ИМАМО ПРОСТОРА ЗА НАПРЕДАК

         Богдан Богдановић је све сигурнији међу сениорима, али је и он овог пута подлегао лошој партији свог тима. Победа јесте важна, али млади бек мисли да игра може бити доста боља:

         - Подлегли смо притиску четвртфинала и то је донело неку нервозу. Белгијанци су доласком до овде остварили циљ и нису имали терет победе. Играли су растерећено и зоном су нас омели у намери да играмо своју игру. У неком тренутку смо се одвојили на девет поена, али су нас стигли. Имамо ми још простора за напредак. Не можемо стално да промашујемо лаке поене – рекао је Богановић после тимски лошег меча.

         Следећи противник је Украјина.

         - Тај меч ће бити много важан за нас јер желимо што бољи пласман како би смо у четвртфиналу добили, условно речено, лакшег противника.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари