Игор Ракочевић спортски директор Звезде

СИГУРНО ЈЕ ДА ЛЕГЕНДАРНИ КОШАРКАШ ЦРВЕНО-БЕЛИХ

СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ НЕЋЕ БИТИ ДЕО ТИМА

Игор Ракочевић

          Иако је прошлог лета потписао уговор до 2014, Игор Ракочевић није више играч Црвене звезде Телеком! Тридесетпетогодишњи кошаркаш на конференцији за новинаре је изјавио да је испоштовао опредељење клуба да се подмлади екипа за следећу сезону.

          Он ће у наредних месец дана узети одмор како би размислио чиме ће се бавити у блиској будућности.

          Ракочевић разматра опцију да ли да у неком мање захтевном ритму одигра следећу сезону или да прихвати понуду да већ у августу-септембру постане спортски директор Звезде.

          Понуда са Малог Калемегдана је потпуно отворена, што значи да он ту функцију може да преузме ускоро, током сезоне, или тек следећег лета.

          Председник клуба Небојша Човић захвалио се Ракочевићу на храбрости и поверењу, испољеним пре годину дана, када је прихватио да се врати у Звезду, која тада није била на потпуно стабилним ногама („Није лако опорављати Звезду, коју су многи у својим мислима били сахранили“).

          „Могао је да узме уговор пута два, или пута три, у односу на ово што је добио од нас. Звезда је прошле сезоне имала бројне циљеве, али крунски циљ био је пласман у Евролигу и ми смо га испунили захваљујући Игору Ракочевићу. Наравно, кошарка је тимски спорт, али увек мора да постоји мотор. Тај мотор је у сваком погледу био наш капитен“, рекао је Човић.

          Он је нагласио да је процена о корекцијама у саставу, усмереним на подмлађивање, пала у договору струке и управе.

          „Направили смо споразум да Игор у сезони 2013/14 не игра за нас, али да уговорне обавезе према њему буду испоштоване и да он настави да ради свој посао, као спортски директор. Да ли ће то урадити одмах у овој сезоне, или ће још мало дати себи одушка - то је на њему. Али, он ће све време бити уз нас и са нама“.

          „Игор је желео да игра, али када смо сели и објаснили се око свега тога, он је подржао нашу процену да ћемо на овај начин сви заједно бити на бољитку“.

          Човић је нагласио да ће дрес са бројем осам бити повучен из употребе и да ће уследити договор око „спектакуларне опроштајне утакмице“.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари