Игокеа одустала од квалификација за Евролигу

ПЛАСМАН У ЕВРОЛИГУ СМО ОСТВАРИЛИ КАДА СМО АБА ЛИГУ ЗАВРШИЛИ НА ПРВОМ МЕСТУ, А ТАДА СУ ОДРЕЂЕНИ ЛОБИЈИ ПРОНАШЛИ НАЧИН ДА МИ НЕ ОСТВАРИМО ЗАСЛУЖЕНИ ПЛАСМАН - СТОЈИ У САОПШТЕЊУ ПРВАК БИХ

        У саопштењу објављеном на сајту клуба из Александровца стоји да за такву одлуку Управног одбора шампиона БиХ има неколико разлога, а као први се наводи недостатак времена да се обезбеде услови које захтева елитно такмичење.

       - Управни одбор КК Игокеа је донео одлуку да наш клуб не наступи у квалификацијама за Евролигу. Разлога за ту одлуку има неколико. Први разлог је то што, када би се квалификовали за такмичење, не би имали времена да обезбедимо услове које прописује Евролига, а које ми сада не испуњавамо. Пре свага капацитет дворане. Пласман у Евролигу смо остварили када смо АБА лигу завршили на првом месту, а тада су одређени лобији пронашли начин да ми не остваримо заслужени пласман - наводи се у саопштењу Игокее, која ће наредне сезоне играти у другом по јачини европском клупском такмичењу.

       - Донели смо одлуку да наступимо у Еврокупу и сматрамо да је то изузетно квалитетно такмичење које не заостаје много за Евролигом. Проширење Еврокупа гарантује низ квалитетних утакмица, које ћемо играти у СД Лактаси. Што се тима тиче, са свим играчима који су наступали прошле сезоне за наш клуб ће бити обављени разговори и покушаћемо да наставимо сарадњу са њима. Након тога ћемо одлучивати о појачањима.

       Иако је досадашњи тренер Игокее Драган Бајић одлучио да напусти клуб у потрази за већим изазовима, још увек није дефинитивно завршена сарадња две стране.

       - Са тренером Бајићем ће бити обављен разговор наредних дана, са циљем да пробамо да усагласимо ставове и наставимо сарадњу, јер је Игокеа клуб континуитета и тај континуитет је дао резултат. Уколико не дође до договора, нови тренер Игокее ће бити искључиво тренер из Републике Српске. Тренере из других држава нећемо ангажовати - стоји у саопштењу Игокее.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари