И Косово* игра квалификације за ЕуроБаскет

ЖРЕБОМ ОДРЖАНИМ У МИНХЕНУ, 27 НАЦИОНАЛНИХ ТИМОВА

РАСПОРЕЂЕНО ЈЕ У СЕДАМ ГРУПА

        Међународна кошаркашка федерација (FIBA) одредила је данас жребом парове квалификација за наредно Европско првенство које ће бити одржано у септембру 2017. године, а по први пут ће у квалификацијама учествовати и репрезентација такозване Републике Косова.

        Жребом одржаним у Минхену, 27 националних тимова распоређено је у седам група а ткз. Косово ће играти у групи Е са Словенијом, Украјином и Бугарском.

        У групи А су се нашли Белгија, Немачка, Швајцарска и Кипар, групу Б чине Немачка, Холандија, Аустрија и Данска док ће се у оквиру групе Ц такмичити Русија, Босна и Херцеговина и Шведска.

        Пољска, Естонија, Белорусија и Португал наступаће у групи Д док су у групи Ф Грузија, Црна Гора, Словачка и Албанија.

        У оквиру групе Г, пласман на предстојеће Европско првенство тражиће Македонија, Мађарска, Велика Британија и Луксембург.

        Победници сваке групе као и четири најбоље другопласиране екипе пласираће се на ЕуроБаскет 2017 чији ће домаћини бити Финска, Израел, Румунија и Турска.

        Поред домаћина, пласман на предстојеће првенство већ су обезбедили Шпанија и Литванија, као финалисти претходног ЕуроБаскета и учесници квалификационог турнира за Олимпијске игре Рију 2016. године, међу којима су Србија, Летонија, Италија, Хрватска, Грчка, Француска и Чешка.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари