Гудурић: Пораз од Химкија као додатни мотив

„ИМАМО ОБАВЕЗУ ДА ОДИГРАМО ДОБРО, И ПРЕМА НАВИЈАЧИМА И ПРЕМА СЕБИ“, ПОРУЧИО ЈЕ ПРЕД ВЕЧЕРАШЊИ СПЕКТАКЛ

Марко Гудурић

        Марко Гудурић био је један од хероја победе Звезде над Реалом. Уз Николу Ребића неочекивано је „искочио“ и постигао поене који су сломили отпор шампиона Европе. И пред њим, као и пред комплетном екипом Црвене звезде Телеком, овог петка је нови евролигашки изазов - изузетно важан меч против Химкија.

        У ситуацији у којој тим Дејана Радоњића има скор 3-4, а гости из Москве 4-3, није потребно истицати значај вечерашњег дуела у распродатој хали Пионир (20.00 часова).

        „Сада је ситуација лакша него пре утакмице против Реала. Не само због те победе, већ нам се и враћају неки играчи. Све нас је више на тренинзима, што радује. Склапају се коцкице и сигурно да то значи, али и ствара већу одговорност, па сви сада очекују да боље одиграмо. Потрудићемо се да одиграмо најбоље што можемо и да победимо“, рекао је Гудурић у четвртак, после вечерњег тренинга.

        Може ли притисак да буде већи противник од Химкија?

        „Зависи... Ако изађемо на загревање како треба и ако почне утакмица како смо почели против Реала, да докажемо сами себи да можемо да их победимо, у шта наравно верујемо, мислим да неће бити превеликог притиска. То престаје кад изађемо на терен“.

        У Звезди јако добро памте како су им бридели образи на московских „минус 38“. Гудурић тај пораз од Химкија истиче као додатни мотив, можда и подједнако значајан као борба за Топ 16.

        „Осећамо и притисак и обавезу да се реванширамо за тежак пораз, најтежи који су нам нанели ове сезоне. Имамо обавезу према навијачима и према себи да пружимо најбољу партију, да изађемо екстра мотивисани и да урадимо неке ствари које смо се договорили, па да очекујемо можда лепе резултате“.

        Први пут ове сезоне, Гудурић и саиграчи имаће помоћ новог-старог организатора игре, Маркуса Вилијамса. Американац ће истрчати на свој други деби пред Делијама.

        „Прошле године смо углавном били противници, али наравно да значи његов повратак. Већ се сада види колико значи. Види се да је спреман. Веома је битно што је био ту прошле године, што је упознат са стварима које тренер очекује, шта се тражи од њега, каква ће му улога бити. Јако се сви радујемо што је овде“, додао је Гудурић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари