Гудурић: Код мене нема тог неког притиска

МОМАК КОЈИ ЈЕ ОБЕЛЕЖИО ЛЕТО ИМПРЕСИВНИМ ПАРТИЈА

У ДРЕСУ МЛАДЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

 Марко Гудурић

        Ехо Звездине савршене премијере и даље одзвања међу навијачима. Велича се победа, одбрана, амбијент, потези играча, дискутује о снази Старзбура, шансама за Топ 16, критикују појединци... Ипак, не прође ниједна дебата о победи за памћења (81:59), а да се не помене Марко Гудурић.

        Момак који је прошле сезоне носио дрес ФМП-а, развојног тима црвено-белих, обележио лето импресивним партија у дресу младе репрезентације и заокружио их златном медаљом и МВП признањем, на паркету је провео скоро 18 минута, нанизао шест поена, уз три скока и по четири асистенције и украдене лопте.

        Али, сјајна статистика за дебитанта није једини разлог због кога је постао главна тема. Навијаче је купио енергијом, агресивношћу и што је најважније самопоуздањем и спортском дрскошћу.

        Није тешко претпоставити које све мисли би природно требало да се врзмају у глави момка који је 8. марта напунио 20 година када му је Радоњић саопштио да изађе на паркет.

        Евролига, хук из скоро 15 хиљада грла, јак ривал, огромна очекивања. Реално да се човеку заврти у глави и ноге заклецају. Ипак, не и Гудурићу.

        - Ништа ја то нисам приметио. Рекао сам себи, идемо сада, одбрана, борба, скок, трчање, а остало ће доћи само по себи. Нема ту пуно простора за размишљање. Срце не терен и цепај. Код мене нема тог неког притиска или треме. Када изађем на терен и узмем лопту све остало пада у воду - кроз осмех је причао Гудурић.

        Учинак, понашање и таленат који је Гудурић демонстрирао, добијају на тежини после плус 22 и квалитетне партије целе екипе.

        - Све је било фантастично. Неочекивано убедљиво смо добили, веома сам задовољан како смо као тим одиграли. Идемо даље, треба да радимо и слушамо. Већ у недељу играмо против Олимпије, потом гостујемо Ривалу. Ово треба заборавити и мислити на оно што следи - зрело је констатовао млади ас.

        Мудри стручњаци кажу да је таленат преточен у квалитет када играч у континуитету пружа одличне партије. Начин на који је дебитовао у Евролиги, сигурно ће умногоме помоћи Гудурићу да скрати пут до пуне афирмације.

        - Самопоуздање расте. Али, знам шта ми је чинити. Све ово је последица пакленог рада и велике борбе. Са тим морам да наставим. Ово је огромна промена за мене. Као и за свакога ко после сезоне у КЛС заигра Евролигу. Тек је почетак сезоне. Као што сам рекао, треба и даље да слушам, још више да радим и то је једини пут до успеха - истакао је Гудурић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари